onsdag den 16. maj 2012

Sidste dag på Maui - hjemrejse til Honolulu

D. 11.05.12

Morgenmad på Jamba Juice
I nat havde vi alle heldigvis fået endnu en god nattesøvn og det var rigtig dejligt. Der var heldigvis ikke flere som skulle sove på vores værelse, så vi fik det heldigvis for os selv. Det gjorde od alle mere trygge og så kunne vi alle bedre slappe af. Da jeg vågnede var jeg stadig lidt træt, selvom vi havde sovet omkring 8-9 timer. Men det var vores sidste dag på Maui, så vi stod op, gjorde os klar, pakkede alle vores ting, checkede ud og forlod Banana Bungalow kl. lidt over 8. Vi valgte igen at spise morgenmad på Jamba Juice og inden vi nåede at sige ret meget, kunne ekspedienten huske hvad vi alle skulle have. Selvom vi alle stortset skulle have det samme, var det lidt vildt at hun kunne huske det. I dag skulle vi alle have havregrød med kanel og æblegrød, det smagte rigtig godt og selvom det var lidt varmt at spise udenfor i varmen, så var det lækkert nok. Vi købte også alle sammen en cheddar tomato twix og jeg købte en vand, mens pigerne købte smoothies.
Efter vi havde nydt vores morgenmad uden for, besluttede vi at kører videre. Vi kørte ud af byen og sydpå til en by der hedder Lahaina, som engang har været hovedstaden i Hawaii.  Vi havde ikke så mange planer for dagen og kunne ikke rigtig overskue så meget mere i dag, da vi alle var trætte. Så det passede meget godt, at det var vores sidste dag på Maui. Men vi skulle først afsted senere i aften, så vi havde lige et par timer vi skulle få til at gå med et eller andet. Vi valgte at lægge os på stranden, tage sol, slappe af og bade lidt. Først gik vi langs stranden for at se den og finde et godt sted at ligge. Så gik vi tilbage for at kører bilen derned og fandt et dejligt sted, hvor vi kunne ligge. Der var ikke så mange andre på stranden, så det var rigtig dejligt fredeligt. Det var også et rigtig lækkert sted vi fandt og vandet var rigtig flot og meget klart. Vi besluttede at slå og ned og se hvor land tid vi havde lyst til at ligge der. Der gik ikke lang tid før vi alle 5 faldt i søvn, men havde sat vækkeur til så vi kunne huske at vænne os om på den anden side. Solen stod lige over os på himlen og varmede rigtig meget. Den nærmest stegte på os, så der gik heller ikke lang tid før vi stod op og brugte lidt tid nede i vandet. Det var rigtig lækkert og vejret var endnu bedre op vores sidste dag på Maui, så det kunne ikke være bedre. Efter nogle timer kunne vi ikke holde ud at være der mede og det var også frokost tid, så vi besluttede at tage videre. Vi fandt også ud af, at vi havde ligget på stranden i næsten 3 timer, så det var på tide at komme videre. Allerede på det tidspunkt kunne vi se, at vi alle havde fået meget sol, så det passede fint at komme videre. 
Vores forkost salat på Hard Rock
Vi kørte ind til byenLahina igen og ville finde et sted at spise, så vi kørte lidt rundt for at finde ud af, hvad vi havde lyst til. Vi kørte op ad gågaden og kunne se de havde nogle gode butikker og hyggeligt at de havde bevaret de gamle bygninger og lavet butikker ud af det. Vi kørte forbi en Hard Rock restaurant og valgte at spise frokost der. Vi var egentlig ikke så sultne, men lidt mad skulle vi have, så vi valgte alle 5 at bestille en salat. Mille, Cecilie og Sissel bestilte en pink lemonade, mens Lisbeth fik vand og jeg fik sodavand. Vi fik alle sammen vand ved siden af, så der var rigeligt med drikkelse og det var rigtig dejligt. Der var reefeel på det hele og det benyttede os alle af. Vi nåede næsten ikke at drikke det hele op, før vi fik glasset fyldt op igen. Men det gjorde heller ikke noget, så længe det var gratis så var det helt fint med os. Der var ikke så mange andre mennesker inde på restauranten, så det gik forholdsvis hurtigt med betjeningen. Da vi fik salaten, var det alt muligt lækkert i den og det hele smagte rigtig godt. Det specielle ved at være på de restaurant i dag var, at de fleste af de mennesker der var derinde sammen med os, havde stort set alle sammen noget det skulle fejre. Der var et brudepar, som lige var blevet gift nogle timer før på noget lign. Rådhuset og så skulle de spise frokost på Hard Rock. Det var lidt underligt, men også fair nok at de havde lyst til det. Ikke nok med at der var et nygift brudepar, så var der også to par derinde der fejrede 20 og 25 års bryllupsdag og én som fejrede sin fødselsdag. Det var lidt specielt at sidde i mellem alt dette, og vi følte os lidt malplaceret, men det hele var helt tilfældigt. Det var bare meget sjovt, at der var så mange som havde t eller andet at fejre og vi sagde for sjovt, at så ville vi også fejre vores 2 månedsdag sammen, da vi alle 5 nu har kendt hinanden i 2 måneder. Det havde vi det lidt sjovt med, men det blev kun en intern joke.

USA´s størte banyan træ
Efter en times tid på Hard Rock og maverne godt fyldte med mad og drikkelse igen, gik vi en tur gennem byen for at kigge på de forskellige butikker og mærke stemningen i byen. Vi kunne hurtigt mærke, at det var en turistattraktion at besøge byen, da der var rigtig mange turister over alt. Det var hyggeligt nok og virkede lidt ligesom en game turistby hjemme i DK. Det var dejligt at gå der og mindede om en varm sommerdag hjemme i Danmark, hvor alle er udenfor g nyder solen. Vi kiggede i forskellige butikker, men ingen af os fik købt noget. Da vi gik videre i byen, kom vi lige pludselig i tanke om, at vi havde parkeret bilen ved en parkeringsplads hvor vi kun måtte holde i 2 timer og der var 5 min. til at tiden udløb. Så Sissel og Mille stod og holdte en ny parkeringsplads, mens Lisbeth, Cecilie og jeg løb tilbage til bile n og nåede lige at kører bilen væk inden tiden var gået og det var rimelig heldigt. Så fandt vi de andre 2 piger og holdte et nyt sted, hvor vi måtte holde i 3 timer. Så gik vi hen til en park der ligger i byen og var USA´s største banyan træ står. Det specielle ved dette træ, udover det er så stort er, at det har 16 rødder som tilsammen danner træets størrelse og det er så stort, at der er grene overalt og nogle af dem, skal have stykke fra nogle planker for, at kunne holde sig oppe. Det er heller ikke lovligt at klatre i træet, selvom det var meget fristende. Det var meget specielt at se et træ på den måde og den størrelse, men samtidig en sjov oplevelse. Mens Sissel, Mille og Cecilie ville blive ved træet og slappe lidt af, valgte Lisbeth og jeg at kigge lidt flere butikker. Vi gik rundt i nogle forskellige butikker, men købte ikke andet end en twix is. Vi gik ind i et galleri butik, hvor de solgte nogle rigtig flotte billeder på noget tyndt lærred og mange af dem var rigtig flotte natur billeder. Vi blev derinde og beundrede alle billederne et stykke tid, inden vi gik videre. Vi gik lidt rundt og kiggede lidt og det var rigtig hyggeligt. Efter en times tid, gik vi tilbage til parken for at mødes med de andre igen. Da vi ikke havde så meget andet at lave eller kunne overskue så meget andet, valgte vi at kører tilbage til Wailuku, hvor vi havde boet og skulle flyve fra senere på aftenen. 
Stranden/kysten i Lahina
På vejen hjem spille vi højt musik i bilen, sang med og havde det rigtig hyggeligt, mens vi cruisede afsted tilbage til byen. Det var vores sidste dag med bilen, så nu skulle vi bare nyde det og hører en masse god musik. Selvom turen ikke var så lang, føltes det som om tiden gik meget hurtigere, da vi havde det så hyggeligt sammen i bilen. Vi fandt hurtig en Shell benzintank, hvor vi kunne få gjort lidt ren i bilen. Igen var vi alle effektive til at hjælpe til, så det gik hurtigt og nemt. Da vi var færdige med at gøren bilen rent indvendig, kørte vi hen til lufthaven og afleverede bilen tidligere end vi egentlig skulle. Det var kun 30 min. før, så det var ikke så slemt. Heldigvis var der heller ikke nogle problemer med at aflevere den denne gang, men da vi afleverede nøglen fortalte vi, at der havde ligget en død kakerlak inde i bilen da vi fik den, men det gjorde de ikke noget ved. Nogle af de andre piger fra holdet havde oplevet det sammen og fået bilen gratis, men det var åbenbart et andet firma end det vi havde, fordi der gjorde de ikke noget ved det. Vi gad heller ikke gøre så meget ved det andet end at fortælle det til dem og da de heller ikke gjorde noget ved, var der ikke mere at gøre. Så vi blev hentet af en af firmaets shuttle busser og så kørte den os til vores terminal. Det var rigtig dejligt og på den måde gik det hele også lidt hurtigere. Da vi kom til lufthaven fik vi hurtigt pakket lidt om i vores tasker, checkede vores store kuffert ind uden nogle problemer også gik vi hen til vores terminal. Vi var ankommet til lufthavnen 2,5 time før vi skulle flyve, men vi havde ikke andet at give os til og kunne heller ikke overskue så meget mere, så vi valgte bare at sidde ved terminalen, slappe af og vente. Mens vi ventede fik vi skrevet lidt dagbog, grinet, hygget os, snakket, lavet soduko og hørt musik. Selvom vi alle var trætte og bare gerne ville ligge i vores senge på hotellet, var det rigtig hyggeligt. Vi skulle først flyve 21.21 og kunne checke lidt ind før, så inde vi gjorde det, købte vi lidt aftensmad fra Burger King. Vi har ikke levet så sundt denne uge, så vi kunne lige så godt gå hele vejen med også at spise usundt i dag. Så blev Sissel og jeg enige om, at de sidste uger vi nu har tilbage, skal vi prøve at leve lidt mere sundt og så længe vi begge gerne vil, bliver det også lidt nemmere.

Da flyet ankom og vi gik ombord, var vi rigtig glade for at vi snart var ”hjemme” igen og kunne ikke vente med at komme tilbage til hotellet. Flyveturen gik heldigvis godt og varede kun 30 min. så det var rigtig dejligt. Jeg er allerede træt af at flyve, så det er meget godt at der lige er 4 uger tilbage, inden vi alle skal på en lang flyvetur hjem til Danmark. Vi fandt hurtig vores kuffert i ankomsthallen og det gik også rimelig tjep med at finde en taxa tilbage til hotellet. Da vi kørte rundt i Waikiki, var det lidt underligt at være tilbage igen, men samtidig dejligt at være tilbage i trygge rammer. Vi blev endnu mere glade for at se vores hotel og kunne ikke vente med at komme op på vores værelser. Da vi stod og ventede på elevatoren, mødte vi Marie, Camilla L., Marie og Lise. De havde været i Forever 21 og så snakkede vi lidt om vores tur. Det var dejligt at se og snakke med dem igen, selvom vi ikke rigtig kunne overskue så meget andet end at komme i bad og i seng. Men efter et stykke tid skulle de også videre og så tog vi elevatoren op til 4 etage hvor Lisbeth bor. Vi havde byttet lidt rundt på nogle forskellige ting i vores kuffert, så vi valgte at flytte det hele rundt igen på hendes værelse. Så tog Sissel og Cecilie trapperne om til 6 etage hvor vi bor, mens Mille og jeg tog elevatoren med den store kuffert. Mille og Cecilie gik med ind på vores værelse for, at tage deres ting fra kufferten og så begyndte jeg at pakke ud, mens Sissel gik i bad. Da kun var færdig, tog jeg et hurtigt bad og så var det ellers bare i seng. Det var rigtig dejligt at ligge i vante omgivelser igen og i min dejlige store seng på vores værelse. Jeg havde lidt svært ved at falde i søvn og begyndte at fryse efter al det sol jeg havde fået tidligere i dag. Så tog et tæppe over mig og faldte derefter hurtigt i søvn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar