torsdag den 31. maj 2012

Afslappet skoledag og rundboldkamp

D. 30.05.12
Da jeg vågnede i morges, kunne jeg godt mærke det der dejligt at vi snart skal hjem. Jeg er mere end mættet af oplevelser og kan snart ikke rumme mere i mit lille hoved. Samtidig vil jeg selvfølgelig nyde den sidste tid jeg har sammen med resten af holdet og den sidste tid på Hawaii. Det har været rigtig spændende at have om personlig udvikling og kommunikation og har lært rigtig meget. Det bliver også mærkeligt, at det i morgen er den sidste dag vi har i forløbet og vildt at det er gået så hurtigt. Min motivation til at lære mere i forløbet er ved at være brugt op og selvom det har været rigtig spændende, er gassen af ballonen så småt begyndt at sive ud. Så det var lidt svært at komme i gang i dag og havde allermest lyst til at blive i sengen og sove videre. Men da det netop er 2. sidste dag vi har personlig udvikling og kommunikation, havde jeg ikke samvittighed til at blive væk. Så jeg stod op, spiste morgenmad, gjorde mig klar, pakkede mine ting og mødtes med de andre i klasselokalet kl. 08.00.
Min gruppe hvor vi skulle
give konplimenter til hinanden
I skolen i dag skulle vi have om forandringer, hvor Janie startede med at snakke lidt om hvad forandringer er og derefter skulle vi allerede i gang med en lille opgave. Vi skulle lave en livslinje, hvor vi skulle skrive de forandringer vi hver især har været igennem vores liv indtil nu og på den måde kunne vi se, hvor mange forandringer vi har haft i vores liv og hvor meget ens liv bliver ændret gennem årerne. I starten var det lidt svært at huske ens forandringer og hvilket årstal det var, men til sidst lykkedes det. Det var lidt sjovt at se ens forandringer på den måde og det dannede et bedre overblik over hvordan ens liv ændre sig gennem tiden. Så skulle vi lave en opgave færdig som vi var i gang med i går, hvor vi alle skulle sidde i den varme stol, mens resten af gruppen skulle give komplimenter og rosende ord til hinanden. Vi nåede de fleste i min gruppe i går, så vi manglede kun 4 i dag. Jeg var bla. en af dem og det var meget underligt at sidde i den varme stol. Det var dejligt at hører om alle de gode og positive ting de havde at sige om mig og blev selvfølgelig rigtig glad for det. Samtidig var det lidt svært at tage i mod dem og især når jeg ikke måtte sige noget i mens. Jeg skulle bare lytte og hører hvad de havde at sige. Der kom rigtig mange dejlige ting frem og er glad for jeg fik det hele skrevet ned på papir. Så kan jeg altid tage det frem og kigge på det, når jeg en dag har lyst til det hjemme i Danmark og når jeg savner højskolen.




Vi arbejder selvstændigt og koncentreret
Så snakkede Janie lidt mere om forandring og om at alle de skift vi oplever gennem livet, er en forandring på en eller anden måde. Forandring handler om at udvikle sig som menneske, blive den bedste udgave af sig selv. At man skal ønske om forandring og gør det i sit eget tempo. Forandring skal fungere i hverdagen og at man skal huske, at de personer der er omkring én ikke altid ønsker forandring og måske har svært ved at forstå det. Så man skal gøre det i et stille og roligt tempo, så de også kan vende sig til forandringen. Derefter snakkede Janie om at tage en beslutning omkring et mål vi hver især har. At et mål skal være så vigtigt at, du ikke skal lade være med at handle, du føler det er den rette udfordring for dig og at ønsket er i overensstemmelse med dine værdier. Når man gerne vil forandre noget, er det vigtigt at lægge en plan for hvornår det skal gøres, hvad der skal gøres osv. Så viste Janie os en model, som vi kan hjælpe os med det, ved hjælp af SMART modellen. S = Specifikt, hvilken specifik handling vil du udføre, M = Målbare/Meningsfuldt – hvordan kan du måle du når dit resultat, hvilken betydning af det for dig, A = Ambitiøst/Aktivt, hvorfor er målet vigtig for dig, R = Realistisk, er målet realistisk at nå/opnå, T = Tidsbestemt, det er nemmere at nå målet, hvis der er en bestemt tidsgrænse. F.eks. det skal nås inden for nogle måneder, 1 år, 2 år osv. Så skulle vi selv skrive hvilke ting vi gerne vil forandre, hvordan vi vil arbejde med det og bruge SMART modellen til, at få styr på det. I starten havde jeg rigtig svært ved, at finde ud af hvad jeg gerne vil forandre og hvordan det skal gøres. Det er lidt svært at sætte fremtidige planer ind i et skema og bruge SMART modellen. Men til sidst lykkedes det og det er alligevel dejligt og overskueligt at stille det op på den måde. Så tror jeg også det er lidt nemmere at få det gjort, når det er, står i et skema hvor der også er en tidsgrænse. Så det bliver spændende at se, hvordan det hele ser ud om et årstid, men håber min plan vil lykkedes. Jeg vil hvert fald gøre mit bedste for, at det nok skal lykkedes. Da vi alle havde gjort det, var skoledagen slut og vi havde fri.
Det var ikke rigtig pool vejr i dag, så jeg gad ikke lægge mig derned og tage sol. I stedet valgte jeg at gå op på værelset og fik ordnet nogle ting fra min to do liste. Jeg fik ordnet mit budget og da det hele er ved at være ved vejs ende, er det rart nok at se hvor mange penge der er blevet brugt. Det var lidt overraskende at se, men samtidig er det gået nogenlunde som jeg havde planlagt, så det kan ikke være bedre. Derefter begyndte jeg at lægge neglelak på fingrene og skrev dagbog i mens. Både Sissel og jeg kunne ikke overskue så meget andet, end at være på værelset og slappe af indtil vi skulle mødes med resten af holdet nede i lobbyen kl. 16.30. Så indtil da fik vi ordnet nogle forskellige ting, slappet af og det var rigtig dejligt. Kl. 16.30 skulle vi som sagt mødes med resten af holdet nede i lobbyen, da vi alle skulle spille rundbold sammen. Det er længe siden sidst og da vi snart skal hjem, synes vi det kunne være hyggeligt at gøre det en sidste gang. Alle der var interesseret i at spille rundbold, mødtes nede i lobbyen og det var alligevel størstedelen der mødte op. Så gik vi ned i parken hvor vi plejer at spille rundbold og selvom det er en lang gåtur derned, gik tiden alligevel hurtig da man fik snakket lidt. Jeg fik også snakket lidt med Lise og det var rigtig dejligt, da jeg ellers ikke snakker så meget med hende. Da vi nåede ned i parken var det blevet rigtig varmt, men vi spillede alligevel. Vi fik hurtigt lavet nogle hold og spillede indtil et af holdene havde fået 30 point. Desværre vandt mit hold ikke denne gang, men vi havde det alle sjovt og hyggeligt med hinanden. Efter 1 times tid var kampen slut også spredtes vi til alle vinde, men de fleste gik hjem til hotellet. Jeg fulgtes med Mille, Lisbeth, Sissel, Cecilie og Katrine R. Vi valgte at gå langs stranden hjem og det var rigtig dejligt. Det var flot at kigge ud over vandet og der var stadig mange som surfede derude eller prøvede i hvert fald på det. Da vi kom tilbage til hotellet, gik Sissel og jeg ind på værelset og mens Sissel gik i bad, vaskede jeg op og begyndte jeg at lave mad. Det er ikke så inspirerende mad vi for disse dage når vi selv skal lave det, da vi skal prøve at spise det meste op inden vi skal hjem. Men det handler heldigvis ikke om så mange dage, så det går nok. I dag stod menuen på spagetti, men tomatsauce med kyllingestykker og majs.  Men s Sissel lavede det sidste færdig tog jeg et hurtigt bad også var vi klar til at spise. Vi spiste alene i dag, da vi ikke rigtig kunne overskue så meget andet, men det var også hyggeligt.
Da vi havde spist og sundet os lidt, gik Sissel i gang med opvasken, mens jeg fik syet min kuffert. Der var et enkelt sted hvor den var gået op i syningen, så jeg måtte hellere lige sy den sammen, inden den bliver fyldt op med alle mulige ting. Det tog ikke så lang tid at sy det, så nu er den klar til hjemrejsen om en ugens tid. Kl. 19.30 mødtes vi med Mille og Cecilie også gennemgik vi lige vores sang til i morgen, så efter om der skulle ændres noget, sang den igennem én gang, fik den overført til min harddisk også er vi klar til det går løs i morgen. Det tog ikke så lang tid, så vi var allerede færdig efter 15 min. Så smuttede Mille og jeg ned i lobbyen, da vi begge skulle hæve lidt kontanter. Vi hævede ikke så meget, da vi snart skal hjem, men hævede så vi bare har lidt kontanter til de næste par dage. Derefter gik jeg i Food Pantry, da jeg manglede en læbepomade og købte også lidt slik. Så skrev jeg dagbog færdig, fik tjekket lidt facebook og lagt nyt ind på min blog indtil vi gik tidligt i seng, da vi har en lang og spændende dag foran os i morgen.

Skole, afslapning, hygge :)

D. 29.05.12

I dag er der kun 2 dage tilbage af vores personlig udvikling og kommunikations forløb og vi det er vildt at tænke på. Vi har allerede lært en masse og blevet meget klogere på os selv og hinanden. Vi har været igennem mange ting og er snart nået til vejs ende, men den undervisning Janie har planlagt til os. Det var rigtig hårdt at stå op da vækkeuret ringede og selvom Sissel og jeg får de timers søvn vi skal have, er vi alligevel meget trætte når vi skal op. Så det var ikke så nemt, men vi fik hinanden i gang og lavet vores sædvanlige morgen ritualer også var vi klar til undervisningen. I dag skulle vi have om motivation og hvilke forskellige måder motivation påvirker os alle hver især. For at nå sine mål, kræver det 3 grundlæggende ting nemlig overbevisning, handling og resultat. De 3 ting er med til at det lykkedes og det hele bliver lidt nemmere, hvis man har de 3 ting. Så snakkede Janie lidt om overbevisning og hvilke forhindringer det nogle gange os også skulle vi skrive en historie ned, hvor vi har en overbevisning om noget der forhindre vores planer og det skal vi så selv arbejde videre med når vi kommer hjem. Derefter snakkede Janie om mere motivation også blev vi inddelt i grupper 2 og 2, hvo vi skulle gå en tur en times tid også skulle vi snakke om motivation. Vi skulle hver især snakke om, hvad der motivere os selv, hvad der demotivere og hvem der motivere os. Jeg kom i gruppe med Cecilie og vi valgte at langs Waikiki Beach, lidt væk fra alle og væk fra al bil larmen. Så satte vi os på en bænk og så ud over vandet, mens vi fortalte hinanden om motivation og hvilken påvirkning det egentlig har på os. Vi sad længe og snakkede og det var rigtig dejligt. Vi havde begge de samme ting der motivere os, men der var nogle ting vi så lidt forskelligt på. Men vi lyttede til hinanden og gav den anden plads til at fortælle også snakkede vi om det bagefter. Efter et stykke tid, var det blevet tid til at gå tilbage til hotellet og så mødtes vi med de andre igen.
Så blev vi i vores 2 grupper også skulle vi være sammen i en 4 mandsgruppe. Jeg kom i gruppe med Sabine, Sissel og selvfølgelig Cecilie. Så skulle vi hver især fortælle den anden i gruppens historie overfor den nye gruppe vi var sammen med. Dvs. at Sabine skulle fortælle Sissels historie, Sissel fortalte Sabines, jeg fortalte Cecilies og Cecilie fortalte mig. På den måde fik vi et indblik i hvad der motivere hinanden og det var meget sjovt at hører. Derefter skulle vi fælles på klassen, hver især skrive et ord på tavlen som motiverer os. Det blev der mange forskellige ord ud af og forskellige meninger omkring ordrerne. Størstedelen var vi dog alle enige om og bagefter skulle v skrive hvad der motivere os. Der var vi lidt mere enige omkring det og ved størstedelen er det ens omgangskreds, familie, venner, medstuderende osv. Så selvom vi var nogenlunde enige, var det meget sjovt at lave øvelsen alligevel. Så snakkede Janie lidt mere om motivation og at der findes to forskellige måder for motivation, det kan være at man motivere hen i mod noget – sætter små delmål, ser op til nogen, små succeser som gør at man nemmere når sit mål. Eller det kan være motiverer væk fra noget – job man ikke vil ha´, mål der er for langt væk, mening fra forældre ang. Job/uddannelse – anden retning osv. Hun fortalte også en lille huske regel som handler om: at når du skal sætte et mål, så tænk over om motivationen er hen i mod målet eller væk fra målet. Hold fokus på at komme hen i mod målet, så bliver det nemmere at nå det. Det var meget rart at vide og er helt sikkert også noget jeg vil huske når jeg kommer hjem.
Så skulle vi i gang med en ny personlig opgave, hvor vi skulle arbejde med Livshjulet. Livshjulet er et hjul, hvor vi skulle inddele det i nogle forskellige livsområder vi ønskede. Vi fik udleveret et stykke på papir, hvor der i forvejen stod nogle livsområder også måtte vi slette nogle af dem og lave dem om efter eget behov. De livsområder jeg kom ind på var, kreativitet, personlig udvikling, parforhold/kærlighed, familie, træning/motion, venner, helbred og fritid. Så skulle vi som det første sætte tal fra 1-10 ind i hver livsområde alt efter hvordan vi generelt synes det er lige nu. Så skulle vi lave et nyt livshjul på samme måde og denne gang skulle vi skrive fra 1-10 over hvor meget mentalt tid vi bruger på hvert område. Derefter skulle vi lave endnu et livshjul og skrive fra 1-10 over hvor meget fysisk/reel tid vi bruger på hvert område. Da det hele var gjort skulle vi sammenligne de sidste 2 hjul og på den måde kunne vi se, hvor meget vi egentlig tænker på det, men ikke altid gør noget ved det. Mine hjul var nogenlunde ens, da jeg tænker over tingene og så går jeg til handling for, at få det lyst og ændret til det jeg gerne vil have. Derefter skulle vi overveje hvordan vi gerne vil have vores livshjul til at se ud om 1 år og finde ud af hvordan vi hver især når frem til vores mål. Det var lidt svært at tage stilling til det, men samtidig havde vi alle noget vi gerne vil have ændret eller gjort bedre i fremtiden. Så der har vi også nogle personlige ting vi skal arbejde videre på, når vi kommer hjem. Som det allersidste i skolen i dag, blev vi inddelt i 3 grupper også skulle hver især skulle i den varme stol og hvor de andre i gruppen, skulle give komplimenter og rosende ord til os. Jeg var i gruppe med Jeanne, Camilla L, Elisabeth, Kristian, Stina, Lisbeth, Mille, Katrine R og Louise. Mens de andre i gruppen snakkede, skrev Louise det hele ned så den person der blev snakket om, har alle tingene stående på et stykke papir, så man altid kan finde det frem og læse det hele igennem, hvis man har brug for det. Den person der blev snakket om, måtte ikke sige noget, men bare tage imod det hele og det var ikke altid lige nemt. Det er rart nok at få så meget positivt at vide og så mange gode ting om en selv, men det er ikke så nemt at tage i mod det hele. Det er lidt svært fordi det netop handler om én selv og mange har svært ved det. Det kan være svært at tage i mod det i starten, men når vi en gang kommer hjem og er det dejligt at kigge tilbage på og læse igennem igen. Så stiger ens selvtillid også lidt mere. Vi nåede ikke at snakke om alle i gruppen, så de sidste skal vi snakke om i morgen og jeg er en af dem, så jeg glæder mig til at hører hvad de andre siger om mig. Derefter havde vi fri og så var det tid til at komme ned til poolen, få lidt sol og slappe lidt af.
Jeg gik med det samme op på værelset, klædte om til min bikini, fik sololie på kroppen, pakket mine ting og gik ned til poolen sammen med Mille. Da vi kom derned lå der allerede nogle af pigerne fra holdet og lidt efter lidt kom der flere til, så det næsten kun var os fra højskolen der lå der. Det var lidt sjovt at se, men også hyggeligt at vi lå så mange dernede. Det blæste igen i dag og i dag blæste det rigtig meget, så vi troede næsten vi blæste væk. Men det var dejligt at det blæste ind i mellem, fordi så var det ikke så varmt at ligge dernede og så kunne jeg holde ud at ligge dernede lidt mere. Jeg lå dernede i ca. 2 timer, det var dejlig afslappende og jeg nød det meget. Da jeg kom op på værelset igen, tog jeg hurtig et bad også skulle jeg mødes med Mille, Sissel, Cecilie, Kristian, Rasmus, Katrine R, Camilla W og Line, da vi alle skulle ud og have en ny kuffert. Så gik vi sammen til International Markets Place, hvor vi kunne finde dem billigt og havde besluttet at købe dem alle det samme sted, så vi måske kunne få lidt mere rabat. Vi fandt alle hver især en kuffert vi syntes om og skulle alle give 42 $ og det var en okay pris. Vi kunne ikke presse prisen mere ned, så vi endte bare med at købe dem. Jeg købte endnu en rød kuffert, så nu har jeg to og det er dejligt. Så er de lidt nemmere at finde på bagagebåndet og elsker rød, så det kunne ikke være bedre. Da vi kom tilbage til værelset, begyndte jeg at skrive dagbog mens Sissel begyndte at finde det tøj frem hun vil sidde i fra London til København, når vi skal flyve hjem. Vi vil nemlig ikke ankomme i det tøj vi har siddet i, i 24 timer så vi skifter tøj inden vi ankommer til København. Så det brugte hun meget tid på og lidt efter begyndte jeg også at finde mit frem. Det brugte vi et stykke tid på, vi havde det hyggeligt og sjovt med det og det var rigtig dejligt.
Derefter lavede vi aftensmad som bestod pastasalat med tun fra i går, hvidløgsbønner og majs. Så kom Mille ind og joinede os, så må vi nogle gymnastik video på Youtube fra nogle opvisninger Sissel har lavet og nogle klip fra da jeg gik på efterskole. Det var lidt sjovt at se og fedt at vise pigerne det. Så havde vi det hyggeligt med at se det, mens Sissel og jeg spiste. Lidt efter kom Lisbeth også ind til os og joinede os, mens vi så videoklippede. Så så vi nogle forskellige klip fra Youtube, med nogle andre ting hvor nogle af dem var lidt klamme, mens andre var sjove også fik vi alle et godt grin ud af det. Kl. 20.00 mødtes vi med Cecilie og Julia og så gik vi i Yogurtland for at spise en masse god is. Der er en lang gåtur dernede, men når vi først er dernede, er det hele turen værd. Da vi havde siddet og snakket mens vi nød vores is, var det tid til at komme tilbage til hotellet. Da vi kom op på værelset gik Mille med ind til os og snakkede sammen med os, mens Sissel og jeg fik skrevet dagbog. Da jeg var færdig med at skrive dagbog, fik jeg ordnet mit budget, gjort mig sengeklar og gik derefter lidt tidligere i seng end jeg plejer.

Alm. mandag med shopping ;)

D. 28.05.12
I dag vågnede vi op til starten på den sidste uge, hvor vi har personlig udvikling og kommunikation. Det er lidt underligt at tænke på, at det hele snart og tiden er bare gået så hurtigt. Det er også sidste uge, at vi skal have vores morgen ritualer så det hele bliver lidt underligt i denne uge, men ugen er heldigvis først lige startet, så den tid den sorg. Vi havde sat vækkeuret til kl. 07.20 og er efterhånden begyndt at blive hurtigt om morgenen, så vi skal ikke bruge så meget tid. Men alligevel er vi hurtige færdige, så vi har tid til at spise morgenmad stille og roligt og læse i hver vores bog. Det er dejligt afslappende og vi har det begge to bedst på den måde.
I skolen i dag, skulle vi have om selvværd og selvtillid. Janie startede med at snakke lidt om, hvad forskellen er på de to ting og hvilken betydning det har for os. Hun brugte de fleste af timerne på at kører sit diasshow igennem og selvom det var spændende nok at hører om, kunne det god være lidt tungt at hører på i længden. Det vidste hun også godt fra starten af, da hun har oplevet det flere gange, så ind i mellem teorien skulle vi lave nogle forskellige øvelser og opgaver. Vi lavede bla. en opgave, hvor vi skulle skrive nogle personlige ting omkring selvtillid, hvad der er god selvtillid for os, i hvilke situationer behøver jeg mere selvtillid og hvor har jeg god selvtillid. Så skulle vi sidde for os selv og skrive de ting ned. Derefter skulle vi skrive hvad vores forældre og venner fortæller om mig, når jeg er god til. F.eks. er jeg god til at sy, være kreativ, være positiv og smilende, til at sætte mål og opfylde minde drømme. Sådan nogle ting skulle vi skrive og selvom det var lidt svært, var det meget sjovt at skulle skrive tingene ned. Derefter snakkede lidt mere om selvtillid og selvværd ved, at fortælle hvordan det påvirker os. Det kan være, at Jeg er ok – Du er ok, Jeg er ok – Du er ikke ok, Jeg er ikke ok – Du er ikke ok, Jeg er ikke ok – Du er ok. At tingene bliver opfattet forskelligt og at man tænker tingene på forskellige måder. Så skulle vi i gang med en selvværdsøvelse, hvor vi skulle finde kendetegn ved at have en OK-adfærd og en ikke OK-adfærd. Vi fik udleveret et stykke papir, hvor de forskellige positive og negative kendetegn stod også skulle vi ud fra hvilke kendetegn der fangede vores opmærksomhed, vælge nogle af dem ud. Så skulle vi vælge 2-3 både positive/negative kendetegn, som vi så skulle arbejde videre med. Vi skulle starte med at arbejde alene og efter vi havde udvalgt nogle stykke, skulle vi skrive en lille historie/situation hvor vi selv har oplevet kendetegnene. Derefter skulle vi sætte os sammen 2 og 2, jeg arbejdede med Camilla også skulle vi fortælle hinanden vores situationer ud fra de kendetegn vi havde valgt. Det var rigtig dejligt at snakke om det og snakke om med hinanden om det. Det var dejligt at snakke med Camilla W. og vi havde begge nogle forskellige ting at fortælle hinanden og lidt at supplere med, så det var en dejlig samtale vi havde sammen.
Derefter skulle vi snakke om forhindringer/overbevisninger. Vi blev inddelt i nogle små grupper også skulle vi sammen skrive alt ned, som vi var overbeviste om og hvad vi var gode til. Vi skulle brainstorme og bare komme med alt vi kunne komme i tanke om. I starten var det lidt svært at finde ud af, hvad vi skulle skrive og især når det egentlig handler om én selv. Men vi fik skrevet en masse ned om os alle som f.eks. er: god til at strikke, sy, dårlig til kemi, overbevist om at der er mere mellem himmel og jord, end vi alle lige går og tror, overbevist om at kongehuset er godt for Danmark, overbevist at der sker en masse lort ude i verden, som vi ikke er klar over osv. Det var en stor opgave og vi kom vidt omkring i vores samtale. Det var rigtig dejligt og spændende at hører om, hvad vi kom frem til gennem vores fælles brainstorm. Derefter skulle vi snakke om det fælles på klassen også snakkede Janie også lidt om det, at overbevisninger er det du tror om dig selv, om dine omgivelser og om dine muligheder. Så snakkede vi lidt om det og jeg fortalte bla. om da jeg skulle tage kørerkort hvor jeg dumpede flere gange oh var til sidst overbevidst om, at jeg aldrig ville få kørekort. Men i stedet for at ikke gøre noget ved det, valgte jeg at skifte køreskole og det resulterede i, at jeg til sidst bestod det hele og fik mit kørekort. På den måde prøvede jeg det, at overbevisning nogle gange fylder meget i en selv og at det altid kan betale sig at kæmpe sig igennem og komme igennem ens udfordringer og overbevisninger. Da vi havde brugt noget tid på at snakke om det, skulle vi i gang med en lille personlig opgave. Vi skulle alle hver især skrive 3 støttende overbevisninger til os selv og jeg skrev bla.: Jeg er god som den jeg er, Jeg er målbevidst – sætter mål og får mine drømme opfyldt og at jeg er omsorgsfuld. Så skulle vi fortælle det til hinanden på klassen og det var meget spændende at hører, hvad de andre skrev til sig selv. Som det sidste i dag, skulle vi fra 1-10 sige hvor motiverende vi hver især havde været hele dagen og det var ikke så positivt. Vi sagde alle omkring 4,5-6, og nogle lidt mere og andre lidt mindre. Det var mandag og vi var ikke så gearet til at være i skole som vi plejer, men vi havde det alle sådan og tror lidt det er en naturlig reaktion. Janie havde det på samme måde, så selvom ingen rigtig var os selv eller helt med i dag, så formåede vi alligevel at komme igennem dagen sammen og alle blev lidt klogere. Det var lidt sjovt at se og hører, at vi alle havde det på samme måde og Janie fortalte også, at det nok også havde lidt med emnet at gøre. Det er lidt svært at forholde sig til os hos nogle af os, fanger det ikke rigtig og så har man også nemmere ved at falde fra. Men bortset fra det, havde det været en hyggelig og dejlig dag.
Da vi fik fri skulle jeg hurtig ordne nogle ting med Mia og få løst et problem. Der var gået lidt kaos i vores reservationer til på fredag hvor vi skulle svømme med delfiner, så vi skulle ringe ud til Sea Life Park og få det løst. Men hele situationen var lidt indviklet og vi var ikke så friske på at skulle forklare det til dem også når det hele skulle foregå på engelsk. Så vi fik Jacob til at hjælpe os med, at ringe derud og snakke med dem. Heldigvis var der ingen problemer i det og Jacob fik det hele lyst for os. Det var rigtig dejligt og nu er der styr på det hele. Så kunne vi ånde lettet op og glæde os endnu mere til at svømme med delfiner på fredag. Derefter gik jeg op på værelset og fik lagt lidt nyt ind på min blog og kl. 14.30 skulle jeg mødes med Sissel, Cecilie og Mille nede i lobbyen. Så skulle vi ud på en lille shopping tur, vi gik i Honolulu Surf co. Hvor jeg i første omgang havde set en bikini, den prøvede jeg men var ikke noget alligevel. Til gengæld til Cecilie købt et par shorts, så den tur var ikke helt spildt. Så gik vi i Victoria Secret, hvor Mille, Cecilie og jeg gerne vil købe en bikini. Der er en model som næsten alle piger på holdet har, men i forskelllige farver og den havde jeg også forelsket mig i. Heldigvis var der kommet flere nye farver til, så jeg fandt den i en flot rød/koral farve, som var rigtig flot, sad godt på mig og gjorde mig brun. Så det kunne ikke være bedre og var ikke et sekund i tvivl om, om jeg skulle købe den. Jeg havde hele tiden godt kunne tænke mig en ny bikini fra Hawaii, så det var dejligt at jeg endelig fik købt den.  Mille og Cecilie fik købt den samme, men bare i forskellige farver så tror snart alle pigerne på holdet har den bikini model. Men den er også rigtig flot. Derefter gik vi Forever 21, hvor Cecilie og Sissel hurtige var ude igen, mens Mille og jeg prøvede lidt tøj. Jeg fandt en rigtig sød blomstret top, som jeg forelskede mig lidt i og så endte jeg med at købe den. Så dankortet blev også varmt til sidst også smuttede vi tilbage til hotellet. 
Da jeg kom op på værelset, sad Cecilie og så på mens Sissel var i fuld gang med at lægge alle de ting hun har købt på denne tur, op på sengen for at danne sig et overblik. Det var et vildt syn, at se det hele samlet på sengen og efter 3 måneders shopping, var der pænt meget. Det chokerede hende også lidt, selvom hun godt vidste hun havde købt meget, var det alligevel noget af en mundfuld at se det hele ligge og fylde hele hendes seng. Jeg fik helt lyst til det samme, så jeg gik også i gang med at finde alle mine ting frem og ligesom Sissel blev jeg også overrasket over hvor meget det egentlig var. Det var jo fuldstændig sindssygt og vildt at de hvor meget 3 måneders shopping egentlig fylder. Det var virkelig et underligt syn og vi stod helt målløse. Det var en kæmpe mundfuld at se hvor meget der egentlig var, men samtidig er jeg meget meget glad for alt det jeg har købt og alle de gaver jeg har med hjem til familie. Alle tingene betyder noget og fortryder ikke nogle af mine køb. Havde bare ikke en ide om, at det var så meget og blev meget overrasket over at se det. Straks begyndte jeg at tænke hvordan jeg skal få det hele med hjem og blev endnu mere overbevist om, at jeg skal købe en ny stor kuffert. Inden jeg pakkede det hele væk igen, fik jeg taget nogle billeder af det, da det er et meget sjældent syn og tror ikke jeg får den oplevelse igen. Det var noget af et særsyn, men også fedt nok at få det hele samlet på den måde.

 Da vi skulle lægge vores ting på plads og pakke det væk, fik vi også taget alt vores vasketøj ned fra snorene, som hang oppe i loftet. Så vi brugte lang tid på at rydde hele værelset op og selvom det var lidt hårdt, så var det dejligt at få vores gode gamle, ryddet værelse tilbage også kunne vi også begge holder det hele bedre ud. Det var lækkert at få plads og luft mellem os igen. Så lavede vi aftensmad, som bestod af pasta, tun, philidaphia smøreost, hvidløgsbønner og majs, det var dejligt nemt at lave og smager rigtig godt. Så havde vi inviteret Cecilie til at komme og spise sammen med os. Hun havde taget sin egen ret med, men det var rigtig hyggeligt at vi bare var os 3 der spiste sammen. Stille og roligt, men samtidig havde vi det også sjovt og fik grinet en masse sammen. Det var skønt. Så fik vi hurtigt ryddet væk, vasket op også kunne vi slappe lidt af. Jeg begyndte at skrive lidt dagbog og efter et stykke tid kom Lisbeth lige forbi. Hun havde blå bog med, som jeg skulle skrive skrive lidt mere til omkring Sissel og mens jeg lige fik gjort det med det samme, snakkede vi sammen og det var meget hyggeligt. Kl. 19.30 gik vi ned på 2. etage, hvor vi plejer at have aktivitetsmøde inden fællesmødet kl. 20.00. Men vi var nogle stykker fra aktivitetsudvalget som ikke kunne huske om vi skulle mødes i dag, så vi valgte bare at sætte os dernede og se hvad der skete.
Så snakkede vi bare om alt muligt og fandt lidt efter ud af, at der ikke var aktivitetsmøde i dag. Så snakkede vi bare videre og hyggede os indtil resten af holdet kom til fællesmødet. Denne gang havde Jacob heller ikke så meget at sige, så mødet var egentlig hurtigt overstået og det var lækkert nok. Bagefter skulle jeg lige mødes med nogle af de andre fra holdet. Helt tilbage til da vi var i New York, havde vi en teambuildings konkurrence, som mit hold vandt og vores præmie var at finde på noget, som Jacob på et tidspunkt på turen skulle gøre for os. Vi kom lidt fra det undervejs på vore tur, men valgte at finde ud af det i aften, så vi kunne nå at gøre det inden vi tager hjem. Vi er 9 pers. fra holdet og blev hurtigt enige om, at Jacob skal lave engelsk morgenmad til os med det hele også skal vi mødes os spise sammen mandag morgen kl. 09.00. Det skulle han gå med til inden det kunne blive aktuelt og heldigvis ville han gerne gøre det for os. Så han laver engelsk morgenmad til os på mandag og det glæder vi os alle meget til. Da vi hurtigt havde fået styr på det, smuttede jeg op på værelset og begyndte at skrive dagbog. Sissel er blevet helt afhængig af at se Gossip Girl serien på computeren, så vi sad begge i hver vores verden og det var dejlig afslappende. Da jeg var færdig med at skrive dagbog, fik jeg gjort mig sengeklar, ordnet nogle få ting på nettet og smuttede derefter i seng.

onsdag den 30. maj 2012

Afslapning, hygge og filmaften

D. 27.05.12
I dag havde vi sat vækkeuret til kl. 07.30, da jeg skulle skype med Daniel kl. 08.00 og Sissel skulle ud at løbe en tur. Så jeg stod op, spiste lidt morgenmad, kom i tøjet og gjorde mig klar til at skype på det aftalte tidspunkt. Desværre havde Daniel ikke lige mulighed for det samme, da han lige havde været ude at spise med sin familie, så vi aftalte at rykke det en time og prøve igen. I mens fik jeg spist lidt mere, vendt alt vores vasketøj som hang på snoren i loftet, om på den anden side og fik tjekket lid mails og nyheder på facebook. Så kom Sissel hjem fra hendes løbetur, inden jeg skulle snakke med Daniel. Kl. 09.00 lykkedes det os begge at komme på skype og det var rigtig dejligt. Jeg havde dog en del problemer med at hører ham, så han måtte snakke lidt højt og nærmest sidde helt oppe ved computerskærmen for, at jeg bedre kunne hører ham. Men efterhånden hjalp det og til sidst virkede det fint. Vi snakkede om alt muligt og snakkede næsten i 1,5 time. Vi har begge en masse at fortælle hinanden, han her lige købt ny mobil som han selvfølgelig er glad for og den viste han stolt frem til mig. Den er også flot og glæder mig til at se den nærmere, når jeg kommer hjem. Så viste jeg ham alle de sko jeg har købt herover og viste ham rundt på mit hotelværelse. Det var nok lidt svært for ham, at danne sig et ordentligt overblik, da der hang vasketøj overalt på værelset og internet kabel stikket, ikke var langt nok til at komme hele vejen rundt. Men han fik set det meste og det er jo det vigtigste. Det var endnu en gang rigtig dejligt at se og snakke med ham igen. Og så kunne jeg også lige se, at sommeren er kommet til Danmark og det er rigtig dejligt. Han sad udenfor og skypede, så det var lyst længe og dejligt at se. Det er lidt underligt, at næste gang vi skal skype, så er det sidste gang inden jeg skal hjem. Men det bliver også rigtig skønt, at vi ikke skal være afhængige af skype, men fedt at vi kunne bruge det mens jeg har været afsted.
Da vi var færdige med at skype gik jeg ned til Lisbeth og Mia, hvor Mille også var der også havde vi lige noget vi skulle ordne. Det er sådan at jeg altid har drømt om at svømme med delfiner og ville gerne prøve det mens jeg er herover. Der er også mulighed for det, da der er et sted der hedder Sea Life Park, hvor delfinerne svømmer rundt i forskellige bassiner også er de tamme og trænet til at svømme sammen med mennesker. Da vi kom hertil gik rygtet om, at de fik indsprøjtninger som skadet dem og det støttede man ved, at besøge stedet og svømme med delfiner. Det er der ingen af os der har lyst til, men det var sikkert også bare et rygte. Så er der nogle stykker fra holdet som har været derude og svømme med delfiner, de sidste gjorde det lige i går og havde fået en rigtig fed oplevelse ud af det. Det havde virkelig været rigtig godt og var glade for at de gjorde det. De fik også taget en masse gode billeder med delfinerne og da jeg så dem inde på facebook blev jeg lidt misundelig. Pigerne fortalte at de holdte øje med delfinerne og de så ud til at have det rigtig godt, de eneste indsprøjtninger de fik, var vitaminer. Så der var ikke noget i de rygter som gik og pigerne synes helt sikkert det skulle prøves hvis man har lysten til det.  I løbet af natten tænkte jeg over det og fik endnu mere lyst til det. Havde godt nok meldt mig til at se/svømme med vilde delfiner ude i havet, men ville meget hellere dette hvor jeg også kunne få billeder af det. Mille og Mia har også tænkt på det længe og ville også gerne prøve det, så vi besluttede at sætte os sammen og undersøge det hele nærmere. Så de sad allerede og var i gang med det, da jeg kom ned til dem. Det var også fair nok og dejligt de havde undersøgt det. Vi bestilte tid til fredag d. 1.juni til at svømme med 2 delfiner. Prisen for det er 249 $ og så bliver der taget 5 billeder af én selv sammen med en af delfinerne og de billeder koster ca. 50 $. Så prisen for at svømme med delfiner og få billeder af dem samtidig koster omkring 1500 kr. Det er selvfølgelig mange penge, men det er en oplevelse for livet og en af mine største drømme, så prisen betyder ikke noget i denne sammenhæng. Det er kun os 3 der skal afsted på fredag og det skal nok blive spændende.  Det er lidt surrealistisk at jeg skal det, men jeg glæder mig rigtig meget. Det var lidt sjovt at det hele skete lidt spontant og vi ikke havde snakket så meget sammen om det inden vi bestilte tid, men det var også rigtig dejligt at det hele nu er planlagt. Så betalte vi det hele også er der ikke andet at gøre, end at vente til det hele går løs på fredag. Det tog heldigvis ikke så lang tid og bagefter var det tid til, at komme ned til poolen og få lidt sol.
Jeg gik op på værelset, varmede og spiste resterne fra i går, mens jeg så lidt tv og slappede af. Så klædte jeg om til bikini, smurte mig ind i sololie og vaskede op mens det tørrede lidt. Så pakkede jeg mine ting og smuttede ned til poolen for, at mødes med de andre piger. Det var rigtig dejligt og afslappende at ligge dernede. Det var dejligt varmt, solen skinnede fra en skyfri himmel, men igen i dag blæste det også rigtig meget. Det var dejligt at ligge dernede, jeg lå og sov og nød det hele rigtig meget. Selvom det blæste, så var det lækkert at der kom en lidt kølig brise ind i mellem. Efter 3 timer, havde jeg fået rigeligt med sol også kunne jeg ikke overskue det mere. Så jeg smuttede op på værelset igen, klædte om til fitness tøj, fik lagt musik over på min mobil og så var jeg klar til at tage ned i fitness rummet og træne lidt. Det var en hel uge siden, så jeg var lidt spændt på hvordan det hele ville gå i dag. Jeg havde ikke rigtig aftalt at træne med nogle af de andre piger i dag, men Mia var dernede så vi fik trænet lidt sammen og det var hyggeligt. Det var ikke så hård at træne som jeg havde troet, men svedte så meget at man skulle tro jeg lige var kommet op af poolen. Det var lidt ulækkert, men samtidig dejligt at få brændt lidt energi af, nu hvor det var så længe siden sidst. Efter 30 min. træning nede i fitness rummet, gik jeg op på værelset for at lave lidt arme, mave og ryg øvelser. Det var lidt svært at finde plads til at lave de øvelser, da vi har vasketøj hængende overalt, men det gik fint. Da jeg var færdig med øvelserne, var det tid til at komme i bad og det havde jeg set frem til rigtig længe. Bagefter nåede jeg lige at gøre mig færdig, inden jeg skulle mødes med Cecilie kl. 17.00. Vi havde i flere dage snakket om at vi snart skulle i Yogurtland, men blev ved med at udskyde det, da der hele tiden kom noget i vejen. Men denne gang lykkedes det os, at komme afsted. Det startede med at regne lidt da vi gik derned af, så vi blev nødt til at søge ly i Lokal Fever, som ligger overfor hotellet og der fik Cecilie købt et par jeans. Så det var alligevel godt at det regnede, så Cecilie kunne få købt nogle shorts hun manglede. Derefter gik vi ned til Yogurtland og fik købt lidt forskellige is. Det var rigtig dejligt og noget vi havde glæde os til længe, så vi besluttede at sætte os ned på en bænk og nyde isen, mens solen lidt på os.
Da vi havde siddet der i et stykke tid, slappet lidt af og nydt vores is, var det tid til at gå tilbage til hotellet. På vejen hjem gik vi ind i Billabong, hvor Cecilie gerne ville kigge lidt. Så fandt jeg en bikini underdel som jeg gerne ville have, men der var desværre udsolgt af overdelen og så kunne jeg lige så godt glemme det. Men så leder jeg bare videre, da jeg gerne vil have en ny bikini inden jeg skal hjem. På vejen hjem snakkede vi om, at spise sammen da vi begge ellers skulle spise alene i aften, så det var hyggeligere at gøre det sammen. Så vi besluttede at gøre det og se en god film sammen. På vores hotelværelset har der siden vi kom, ligget en reklame for et pizzeria der hedder Round Table, som ligger tæt ved hotellet og det var vi længe snakket om at vi skulle prøve. Vi startede med at sige, det må vi prøve en af de næste dage inden vi tager hjem, men da vi ikke har så mange dage tilbage og vi begge havde lyst til pizza, besluttede vi at bestille en og tage den med hjem. Vi bestilte en alm. med skinke på den ene side, kylling på den anden side og ananas over det hele. Så fik vi den med hjem og gik i ABC Store for at købe lidt sodavand også var vi klar til at holde filmaften på Cecilies værelse. Vi sad og så en film der hedder Beastly på min lille computerskærm og selvom den ikke er så stor, så gik det fint nok med at se den mens vi spiste. Vi havde sat spisebordet mellem sengene og sat computeren på bordet, så de var lidt nemmere at se skærmen. Så sad vi ellers bare og hyggede os med at se en rigtig tøsefilm. Det var super hyggeligt og dejligt at se film sammen med Cecilie og hvor det bare var os to. Vi havde det sjovt sammen og filmen var rigtig god, så det kunne ikke være bedre. Da filmen var færdig, fik vi ryddet det hele op og så gik jeg ind til mig selv igen. Jeg begyndte med det samme at skrive dagbog og efter noget tid kom Sissel hjem og havde sine to veninder med. De havde haft en venindeaften, hvor det bare var de 3 piger også skulle de lige hente noget på vores værelse, inden de gik hjem igen. Så sad vi og snakkede lidt og det var rigtig hyggeligt. Da de var gået igen, fik jeg skrevet dagbog færdig, mens Sissel fik et endnu et afsnit af Gossip Girl, som jeg også skal se, når jeg kommer hjem. Så fik jeg lagt lidt nyt ind på min blog, indtil vi omkring kl. 23.00 lagde os til at sove.


Farmers Market og store vaskedag

D. 26.05.12
Hver lørdag bliver der afholdt Farmers Market, som er et marked hvor man kan købe lækkert frisk lokalt frugt/grønt, forskellige madretter, blomster og meget andet. Det varer hele dagen, men for at få mest ud af det og få de bedste råvarer fra starten af, er det en god ide at komme tidligt på morgenen. Så undgår man også, at der er alt for mange mennesker samlet på ét sted. Så selvom vi har weekend og har mulighed for at sove længe, hvilket vi begge i sidste ende nok har brug for, så valgte vi at stå tidligt op for at komme på Farmers Market. Alle os der skulle afsted sammen, havde aftalt at mødes nede i lobbyen kl. 07.00. Så Sissel og jeg havde sat vækkeuret til kl. 06.20 og det var bestemt ikke nemt at komme op. Men vi ville begge afsted og jeg havde ikke været der før, så i dag var sidste chance for at opleve det. Så vi stod op, tog lidt at spise, gjorde os klar og gik ned i lobbyen til kl. 07.00. Da vi kom derned var der ingen af de andre og det undrede vi os over, da vi vidste vi var nogle stykker som skulle afsted sammen. Lidt efter ringede Mille til mig og sagde at de stod ved busstoppestedet og ventede på os. Sissel og jeg blev lidt irriteret over det, da vi egentlig havde aftalt at mødes i lobbyen og vi stod og ventede på dem der, mens de var gået hen til busstoppestedet og stod og ventede på os. Men det lod vi være med at tænke mere over også gik vi hen til de andre. Vi skulle afsted sammen med Mile, Louise, Katrine R. Julie S og Janie. De havde stået og ventede på bussen længe og da vi kom, ventede vi længe før bussen kom. Da bussen så endelig kom, var den allerede propfyldt, da Farmers Market er meget populært og rigtig mange tager ud til det. Så vi kunne med det samme se, at vi ikke kunne komme med bussen. Taxachaufførene kender alt for godt til det kaos der bliver omkring busserne lørdag morgen, så de holdte allerede og ventede på at få folk med. Så selvom vi hellere ville have været med bussen, går den kun 1 gang i timen og det gad vi ikke at vente på. Så vi fik en stor taxa og betalte 2 $ hver også blev vi kørt derud med det samme. Det var rart nok at vi endelig kom afsted og heldigvis tog det ikke så lang tid med taxaen at komme derud.
Da vi kom derud var der mange mennesker og størstedelen var japaner. Det er helt vildt så mange japaner der er overalt og er overrasket over, at det er så slemt. Her på det sidste føler jeg at det er blevet værre og nogle gange er jeg lidt i tvivl om, om jeg er på Hawaii eller i Japan. Har ikke noget i mod japaner, men synes det er lidt belastende at de fylder så meget over alt. Så et eller andet sted overraskede det mig ikke, at de også var overalt på Farmers Market. Da vi kom frem, gik vi rundt og kiggede i de forskellige boder. Jeg gik rundt sammen med Mille, Sissel og Katrine og da Sissel og Katrine havde været derude før, startede vi med at være målrettet og gik efter de ting de gerne vil have. Mille jeg gik bare med for at opleve hvad Farmers Market er. Sissel skulle have noget Jam, som er lidt ligesom syltetøj/marmelade og som er traditionelt hawaiiansk marmelade. Vi fik en masse små smagsprøver og det smagte virkelig godt, så jeg købte nogle glas med hjem, både som souvenir til mig selv og familien, men også som gaver. Jeg kunne få lidt rabat hvis jeg købte 5 glas og selvom jeg egentlig kun skulle have 4, så købte Katrine det sidste af mig. Hun ville også gerne have lidt Jam med hjem og købte også et gals af Sissel. Så gik vi lidt videre også faldt Katrine over noget honning, som hun gerne vil have med hjem. Der var rigtig mange andre flotte og lækre ting, og hvis ikk det var fordi jeg skal have det hele med hjem i en kuffert, så kunne jeg sikkert godt have købt mange af tingene. Der var også rigtig mange blomster, som jeg havde lyst til at købe, men min sunde fornuft fik mig overtalt til at lade være. Selvom det var tidligt på morgenen, så var der allerede godt gang i forskellige kødretter, så man kunne smage lidt forskelligt traditionelt mad. Det var alt for tidligt til at vi kunne overskue det, men selvfølgelig stod alle japanerne i lange køer for at smage det. Da vi efter ca. 30 min havde købt det vi skulle og fået set det hele, besluttede vi at tage bussen hjem. Igen vidste vi ikke hvornår den gik, men gik hen til busstoppestedet, håbede på det bedste og kunne ikke gøre så meget andet end at vente på bussen. Katrine ringende forgæves til busselskabet for at hører, hvad tid den skulle komme. Så ringede Mille og heldigvis ringede hun ikke forgæves. Bussen skulle komme efter 10 min. da Mille ringede, men kom først 20 min. efter. I mellemtiden var Louise, Julie S. og Janie også kommet hen til busstoppestedet. Janie valgte at tage en taxa, da det var billigere for hende når hun ikke har buskort, mens vi andre to bussen hjem sammen med mange andre.
Stedet hvor jeg købte Jam/
 hawaiiansk marmelade
Da vi kom hjem var kl. ikke mere end lidt i halv 10, og vejret var ikke så godt, så jeg kunne ikke lige finde ud af hvad jeg havde lyst til at lave. Vi håbede på at vejret blev bedre, så vi havde alle aftalt at mødes nede i lobbyen kl. 10.30 også vil vi tage ned i strandparken og tage lidt sol der i nogle timer. Så vi havde omkring 1 times tid inden vi skulle mødes, hvor jeg endte med at skrive lidt dagbog, klædte om, tage solcreme/olie på, pakkede min taske og smuttede vi. Denne gang blev der heldigvis ikke lavet om på planerne, så vi mødtes kl. 10.30 og Cecilie tog også med os derned. Så gik vi derned og fandt ud af, at strandparken var spærret af, da de er i gang med at sætte en masse ting op til et eller andet arrangement. Så vi kunne ikke ligge i parken og vi havde glædet os til at ligge på græs, men det var der ikke noget at gøre ved. Vi fandt til gengæld et godt sted nede ved stranden, så der lagde vi os på stribe. Det var dejligt at ligge dernede, slappe af og samtidig få lidt sol. Det var lunt i luften, men det blæste også rigtig meget, så vi fik hele tiden sand på os og på vores håndklæde. Efter 1,5 times tid kunne jeg ikke holde alt det sand ud, så jeg besluttede mig for at tage hjem.  Mille og Cecilie gad heller ikke mere, så vi tog hjem mens Sissel og Katrine blev liggende. Pigerne ville tage bussen hen til Jamba Juice som ligger tæt på hotellet, men jeg orkede ikke at vente på bussen, så jeg gik hjem og mødtes med dem på Jamba Juice. Så fik jeg købt en Caribean Passion smoothie og det var rigtig dejligt, at blive kølet lidt ned igen. Vi gik tilbage til hotellet og op på vores værelser, og Cecilie gik med ind til mig, da hun skulle låne min computer. I mens kunne jeg ikke rigtig finde ud af, hvad jeg havde lyst til at lave og et eller andet sted gad jeg ikke at ligge mig ned til poolen, men samtidig ville jeg gerne. Så da Cecilie var gået igen, gik jeg derned alligevel, fik en lille lur og gik op på værelset igen efter en times tid. Kl. 15.30 mødtes jeg med Lisbeth og Mia nede i vaskekælderen og så vaskede vi tøj sammen.

Vores alternative måde at tørre tøj på,
inde på værelset
Det var dejligt at vi gjorde det, da vi kunne supplere hinanden med noget mere tøj, så der kom mest muligt med ned i vasken. Da vi alligevel snart skal hjem, vasker jeg ikke storvask mere, men vasker kun det mest nødvendige i hånden. Så lige hvad det angår, var det dejligt at tænke på, det var sidste gang jeg skulle vaske alt det tøj på én gang herover. I mens der blev vasket, sad vi og snakkede lidt og det var rigtig hyggeligt. Efter ca. 30 min var alt tøjet vasket også gik vi hver til sit igen. Sissel havde hængt vores tørresnore op i loftet, så det var dejligt at vi kunne få plads til at hænge det hele til tørre inde på værelset. Det endte bare med at vi skal gå igennem en jungle af tøj og bukke os hver gang vi skal gå rundt i værelset. Men vi tager det begge med et smil og det er hyggeligt nok at det hænger ned fra loftet. Så længde det ikke handler om flere dage hvor det skal hænge sådan, så går det lige. Jeg havde ikke rigtig flere planer for dagen, så jeg satte mig ned og fik ordnet nogle ting på nettet, skrev videre på min dagbog fra i går og kl. 17.30 skulle Sissel afsted, da hun skulle i biografen sammen med nogle af de andre piger fra holdet. Så slappede jeg lidt af og se tv i mens jeg varmede rester fra i går også sad jeg og spiste det alene på værelset. Det gjorde mig egentlig ikke noget, da det var dejligt at have lidt tid for mig selv. Da jeg lige skulle til at spise, bankede Mille på døren og spurgte om vi skulle se en film sammen senere. Det var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til, så vi aftalte at mødes en time senere inde hos Mille. Så spiste jeg, fik skrevet lidt mere dagbog indtil jeg skulle mødes med Mille. Jeg havde lige fået en masse nye film af Sille over på min harddisk, men Sissel var i gang med at bruge den, så hun kunne få nogle film og serie. Så vi udvalgte en film, puttede den over på min anden harddisk også satte vi os tilrette på Milles seng og så filmen In Time. Det var en lidt underlig handling, men samtidig spændende og en god film. Jeg havde ikke set den før, så det var dejligt at vi så den. Så har jeg nemlig også en film mindre at se når jeg kommer hjem. Men det var rigtig hyggeligt og afslappende at se film sammen med Mille og dejligt at det bare var os to. Da filmen var færdig omkring kl. 21, følte vi begge at klokken var meget mere. Men vi lå og snakkede lidt også smuttede jeg lidt efter ind til mig selv igen. Så gjorde jeg mig sengeklar, skrev det sidste af dagens dagbog og i mens kom Sissel hjem fra biografturen. Det havde været en oplevelsesrig aften, så hun havde en masse at fortælle og det var rigtig hyggeligt. Så skrev jeg dagbogen færdig og lå og læste lidt i min bog indtil vi omkring kl. 23.00 lagde os til at sove.  

Kualoa Ranch og hyggelige om aftenen

D. 25.05.12
I dag havde vi sat vækkeuret til kl. 08.00 og selvom vi har weekend og mulighed for at sove længe, vil vi begge gerne tidligt i gang og have noget ud af dagen. Både fordi vi havde et tidligt program for dagen, men også fordi der præcis er 14 dage til vi er hjemme i Danmark. Så vi prøver at få mest ud af den sidste tid, men samtidig også slapper af og få noget mere sol. Men i dag skulle vi være aktive, da vi skulle lidt nordøst på til Kualoa Ranch, som er et kæmpe naturområde hvor der er blevet optaget nogle film og serier. Jurassic Park er bla. blevet optaget derude og det var nok mest det mange af os glædet os til at se. Det tog lidt til at komme dertil med bussen, så vi havde aftalt at mødes nede i lobbyen kl. 09.00 også følges hen til bussen. Så da Sissel og jeg vågnede havde vi god til at gøre os klar og det var rigtig dejligt. Men vi spiste morgenmad målte Sissel den lange rute vi havde gået i skolen i gå. Det viste sig at vi havde gået 10,2 km så det var bare rigtig godt. Så var det ikke forgæves at jeg havde fået mine 2 store vabler på hælen og som der er gået hul på. Men heldigvis havde Cecilie nogle vableplaster jeg måtte få, så de kunne blive pakket lidt ind også tog jeg sandaler på i dag. Tror ikke jeg ville kunne holde ud af gå i løbesko i dag, men tog dem alligevel med for en sikkerhedsskyld, viste ikke helt hvad vi kunne blive udsagt for ude i parken. Som sagt mødtes vi kl. 09.00 nede i lobbyen og endte med at være 14 der skulle afsted sammen, inkl. Janie som gerne ville med os. Så det var rigtig hyggeligt.

Kualoa Ranch
Så fulgtes vi hen til bussen og skulle heldigvis ikke vente så længe før den kom. Så kørte vi hen til Ala Moana shopping centeret, hvor vi skulle skifte bus. Så plejer Sissel at være én af de personer der har mest styr på sine ting, men denne gang overraskede hun os lidt. 14 dage før vi rejser hjem til Danmark, formår hun at tabe sin mobil i bussen og først opdage det, da vi sidder i den næste bus. Den var faldte ud af hendes bukselomme og havde ikke opdaget det før, det var for sent. Så Katrine og hende prøvede at ringe til busselskabet og fortælle situationen, men de kunne ikke gøre så meget andet end at holde øje med det og måske vil der være en venlig sjæl der finder mobilen og aflevere den ved busselskabet. Da det er weekend, sker der nok ikke så meget før på mandag, men de vil holde øje og kontakte Katrine hvis der er godt nyt. Sissel tog hele situationen overraskende godt, men hun kan heller ikke gøre så meget andet end at vente og se hvad der sker. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt at hun mistede, men altid noget at det sker 14 dage før vi skal hjem og hvor hun alligevel skulle have en ny mobil, end hvis det skete midt i opholdet og hun skulle købe en midlertidig ny mobil. Så med godt mod fortsætte turen stille og roligt og ca. efter 2 timer, nåede vi frem til Kualoa Ranch.

Jeg står ved det berømte træ, fra
Jurassic Park filmene
Kauloa er et af de smukkeste og hellige steder på Oahu, landområdet ved Kauloa er stort set bevaret og beskyttet mod udvikling gennem styringen af de efterkommere af Dr. Gerrit Juud, der har anskaffet sig jorden efter King Kamehameha III i 1850. Kauloa er også en af Oahu’s største og ældste kvægfarme der dækker 3 ahupua’a, som er et ældgammelt landområde fra bjergene til havet. Da vi nåede frem, var vi alle allerede positivt overrasket over det store bjergområde vi kunne se fra vejen af og glædet os til at se det hele lidt mere og på tættere hånd. Hjemmefra havde vi læst om ranchen og hvilke guidetur man kunne komme på. Der var en masse guidetur, men der var specielt en som interesserede os alle rigtig meget.  Vi kunne komme på en af de mest populære guidetur, hvor vi bla. kunne se et kæmpe naturområde, og kører rundt i en dal hvor de har optaget scener fra Jurassic Park, Pearl Harbor og andre film og tv serier. Det var helt sikkert noget vi alle skulle prøve og betalte 25 $ for en time guidetur. Vi startede med at kører rundt i en bus, hvor vi havde en guide med der hele tiden fortalte om det område vi kørte i. På vej ud til dalen kørte vi forbi nogle bunker fra 2 verdenskrig og gik ind i en af dem. Den var også med i Pearl Harbor og inden i den, var der et slags museum, hvor der var plakater og billeder fra de forskellige film og serie, som var blevet filmet i den dal vi senere skulle hen til. Vi fik 10 min. pause til at gå rundt og kigge og det var fedt at tænke på, vi snart skulle gå rundt i den dal. Derefter kørte vi lidt rundt i den flotte natur og det er ubeskriveligt så flot der var. Der var store bjerge omkring én, det var et ødet område og samtidig kunne jeg forestille mig atmosfæren der var, når der blev filmet. Vi kørte hen til det mest populære træ i dalen og det var et væltet gammel træ, som bliver brugt i filmen Jurassic Park. Vi stoppede vores guidetur der i et stykke tid, så vi havde mulighed for at få taget fælles billede og andre gode billeder af hinanden ved det træ. Det var lidt surrealistisk at gå ved det træ, men også en fed fornemmelse.
Billedet af de to klipper, der ligner
abe ansigter
Så kørte vi videre på turen og kom forbi et lille sted, hvor de bla. har optaget nogle scener fra tv serien Lost. Normalt plejer der at være guidetur mens der bliver filmet, men så er det en lidt anderledes rute end normalt. Men da denne serie skulle optages, blev der spærret et stort område af dalen af i flere måneder også skulle den guidede tur ændres lidt. Det blev heller ikke en billig løsning og i det hele taget blev det rigtig dyrt at lave den tv-serie. Vores guide fortalte os, at hvert afsnit af Lost endte med at koste omkring 2-3 mio. $, så det blev en rigtig dyr tv serie. Videre på vores tur så vi også steder hvor der var blevet andre film, musikvideo og hvor Ohau’s ældste sukker plantage ligger. Så kørte vi ellers bare rundt og så lidt mere af naturen og kunne se ud til havet, som også var med i nogle film som f.eks. Pirates of the Caribbean  4 og hvor nr. 5-6 af filmen også skal optages. Der er også en helt ny film der snart får præmier herover, som hedder Battleship og der er nogle af scenerne også blevet optaget ude ved det område. Så det var en rigtig god tur og fedt at se det kæmpe område, som er med i mange film og serie. Det er helt fantastisk natur og der var to klipper, som lignede 2 aber der kiggede på hinanden, så det var meget sjovt at se, naturen kan skabe sådan noget.
Efter en times tid endte vi ved selve ranchen og visitor området igen, hvor vi bla. kunne købe souvenir ting, spise frokost hvor bla. Michelle Obama eller Dalai Lama har spist, hvor vi kunne melde os til flere ture, hvor vi bla. kunne kører rundt på ATV, ride på heste, få flere guidetur i bus eller lave lige hvad vi havde lyst til. Inden vi tog afsted havde vi ikke rigtig andre planer, end at prøve den Movie sites stur vi havde været på, så vi var mere end mættet af gode oplevelser. Så vi besluttede alle for at tage bussen hjem igen. Vi havde ikke rigtig nogle ide om hvornår bussen gik, men besluttede at gå en til busstoppestedet, se tiden an og vente på bussen.

Vi ventede længe og til sidst ringede vi til busselskabet for at hører, hvad tid bussen kommer og så viste det sig, at den kom 10 min. efter. Busturen hjem tog ca. 2 timer, men heldigvis virkede den ikke så lang, da jeg sov meget at tiden. Det trængte jeg også til, så det var rigtig dejligt. Vi stod alle af ved Ala Moana hvor der skulle skiftes bus, men vi skulle ikke med videre da vi skulle handle ind i Walmart som ligger tæt på Ala Moana centeret. Inden vi handlede gik vi ind i en butik, hvor vi kunne købe kanelsnegle. Rygtet havde sagt, at der skulle være rigtig gode kanelsnegle og da vi var meget sultne på det tidspunkt, skulle vi helt sikkert prøve dem. Selvom de var store og svære at komme i gennem, smagte de rigtig godt men dog var der lidt for meget glasur på efter min smag. Det hele blev lidt for sødt og for meget af det gode. Men det var sjovt at prøve den og smage hvordan deres kanelsnegle er herover. Da vi havde siddet og slappet lidt af og fået sukker i kroppen, var det tid til at tage i Walmart og ind for sidste gang. Vi fik også købt meget mad og andet godt, som vi manglede. Jeg fik bla. købt et rigtig flot og stort nyt håndklæde og to nye mascara da de er billigere herover og begge dele er jeg rigtig glad for. Dejligt at få endnu en souvenir herfra Hawaii. Vi er efterhånden blevet rutineret i at handle i Walmart og vi var meget målrette, så heldigvis tog det ikke så lang tid. Cecilie og Katrine var også hurtige færdige, så vi endte med at tage bussen rimelig hurtig efter vi var kommet. Bussen kom heldigvis også lige med det samme, så vi kunne komme hurtigt hjem og det var dejligt.
Da vi kom hjem og fik det hele pakket ud og sat på plads, fik vi slappet lidt af på værelset. Hverken Sissel eller jeg kunne overskue at ligge os ned til poolen og tage sol, så vi blev på værelset og fik ordnet en masse ting. Jeg havde en to do liste der skulle ordnes og nåede lige at skrive lidt dagbog, inden vi skulle begynde at lave aftensmad. Vi mødes med Stina, Julia, Cecilie, Mille og Louise kl. 18.30, hvor vi skulle spise sammen og lave sangen færdig til vores galla på torsdag, Igen hyggede vi os rigtig meget med det og havde det sjovt, så det var dejligt. Vi fik også lavet nogle gode vers og fik lavet sangen færdig. Vi har lavet 12 vers, hvor vi fortælle om hele vores rejse igennem denne tur og hvor vi har gjort det på den måde, at alle skal synge på forskellige tidspunkter igennem sangen, da vi har valgt at gøre det sådan at alle dem der…. Skal rejse sig op og synge de næste to linjer i sangen også skal vi alle sammen synge samtidig på andre tidspunkter. På den måde sker der lidt mere i sangen og gør det hele sjovere. Da sangen var færdig og finpudset, øvede vi det nogle gangen og det gik rigtig godt. Det skal nok blive spændende på torsdag og vi glæder os alle til det. Vi blev hurtig færdige med sangen og så spredtes vi igen, da vi havde forskellige planer for resten af aftenen. Jeg havde egentlig planer om at skrive dagbog færdig fra i dag, men Mille og Cecilie blev inde og snakkede med os til sent og det var super hyggeligt, så det gjorde ikke noget. Vi snakkede om alt muligt, både personligt, lidt privat, men samtidig også om en masse sjove ting. Vi snakkede i flere timer og det var rigtig dejligt og afslappende. På et tidspunkt hostede jeg rigtig meget og havde brug for noget varmt at drikke. Havde ikke rigtig lyst til te, ville hellere have varm kakao fra Starbucks og heldigvis ville pigerne gerne det samme. Da Sissel havde gjort sig lidt klar til at komme i seng og sad i nattøj, havde hun forståeligt nok ikke lige lyst til at tage med, men derfor skulle hun ikke snydes så vi købte bare en varm kakao med til hende. Heldigvis ligger Starbucks lige ved siden af hotellet, og jeg har været derinde nogle gange for at skype, men aldrig købt noget mens jeg har været derinde. Så det hjalp lidt på min samvittighed, at jeg denne gang købte noget også uden at jeg skulle sidde og skype.
Da vi kom tilbage til Sissel og mit værelse, sad vi og hyggede med hver vores drikkelse fra Starbucks. Det var rigtig dejligt med en varm kop kakao og lige hvad jeg trængte til. Så fik jeg også nogle strepsils af Mille og så faldte min hals lidt til ro igen. Da pigerne efter nogle hyggelige timer sammen med os, gik ind til sig selv igen, var det efterhånden blevet sent og Sissel og jeg skal tidligt op i morgen, så vi kunne ikke overskue andet, end at lægge os til at sove med det samme. Så må dagbogen vente til i morgen. Det var også rimelig tiltrængt at komme i seng på det tidspunkt, så det var skønt at tiden endelig var kommet til det.

mandag den 28. maj 2012

10,2 km vandretur med holdet + blå bog

D. 24.05.12
I dag vågnede jeg og havde det heldigvis bedre med min forkølelse, det var ikke så slemt mere, men jeg hostede stadig ind i mellem. Jeg har ikke problemer med at sove, så det er rigtig dejligt. Vi stod op og kunne ikke rigtig overskue dagens skoleforløb, da vi skal starte med at gå en tur i dag og gøre nogle personlige tanker undervejs. Men vi stod alligevel op og tænkte det nok skal blive en god og spændende dag. Vi mødtes med de andre nede på etagen M, hvor vores klasselokale ligger også startede Janie med at snakke lidt om mindfulness, som er emnet for i dag. Mindfulsnes handler i det store og hele om det bevidste nærvær/fulde opmærksomhed i øjeblikket, uden at dømme, tolke eller vurdere indholdet, men tillade det at være som det er. Så skulle vi gå en tur til Diamound Head, rundt om det og tilbage igen, hvor vi derud skulle gå og snakke med de andre, mens vi på vej tilbage skulle gå for os selv og tænker tanke. Det kunne være nogle skulle have styr på nogle personlige tanker, andre tænkte på vejret eller de omgivelser der var omkring dem mens vi gik. Men det vigtigste var, at vi gik for os selv og skulle opleve hvilke tanker vi selv havde. Der var mange som hørte musik, mens andre bare gik og lyttede til det naturlige lyde omkring dem. Jeg var så smart, at tage converse sko på og endte med at få en stor vabel på hver hæl, så til at starte med kunne jeg ikke lade være med at tænke på det og besluttede at tage mine sko af og gå resten af turen hjem i strømpesokker. Det var dejlig at have en jordnær kontakt til jorden, uden at det skulle gå gennem mine fod. Og mange mennesker har det bedst, hvis de går i bartæer eller uden nogle gå, så føler de sig bedre tilpas og nogle musikere kan bedre præstere deres arbejde, hvis de gør sådan. Så da mine fødder heller ikke kunne klare at gå i de sko mere, besluttede jeg at tage dem af og det føltes meget bedre.
Jeg havde taget musik i ørene og så fik mine tanker ellers bare frit løb. Jeg havde mange tanker som lige skulle vendes hurtig i hovedet også var de væk igen. Der var også en personlig tanke som hele tiden fyldte i mit hoved på et tidspunkt og så valgte jeg at arbejde med det, i stede for at ignorere den. Jeg tog også en beslutning omkring den undervejs og blev afgjort med mig selv om, at det var en tanke jeg skulle slippe, da jeg ikke kunne gøre mere ved den. Men det var rigtig dejligt at blive afklaret med det og nu står jeg også fast i min beslutning, så jeg ikke skal bruge mere tid eller kræfter på det. Da vi kom tilbage lidt forskudt havde vi 30 min. pause og så skulle vi mødes igen. På det tidspunkt havde vi gået i 2,5 time og blev hurtig trætte da vi kom tilbage. Der var også nogle få stykker, som valgte at tage en lille lur, mens vi andre spise og slappede af. Efter vores pause skulle vi så mødes i klassen igen og snakke om vores gåtur. Alle skulle sige hvad de havde fået ud af det foran klassen og det var meget forskelligt, hvordan vi reagere på det hele. Nogle synes det var rigtig godt at gå sådan en lang tur og få tid til sig selv og tænke tanker igennem, mens andre ikke rigtig fik noget ud af det og synes det var kedeligt. Så blev vi inddelt i nogle grupper, hvor vi skulle læse nogle artikler om mindfulness og hvad det kan gøre ved folk der er stresset, der har en eller anden form for forbi, hvordan mindfulness det kan optimere dit løb, noget omkring gigt og hvordan unge reagere på stress. Vi var 2 personer om én artikel også skulle vi fortælle de andre i gruppen hvad vores artikel handlede om. Så skulle vi snakke om det på klassen og bagefter hver især fortælle hvad vi havde fået ud af sidste uge og denne uge. Derefter havde vi fri også var det tid til afslapning.
Jeg skulle mødes med Cecilie og Lisbeth kl. 14.00, så havde lige 2 timer for mig selv, hvor jeg ville lægge en masse billeder ind på facebook og det tog rigtig lang tid. Brugte det meste af dagen på det, da både billederne og nettet drillede lidt, så da jeg skulle mødes med pigerne sad vi og snakkede inde på mit værelse, mens jeg fik ordnet dem. Vi havde ikke rigtig lyst eller overskud til så meget andet, men det var også rigtig hyggeligt og dejligt at snakke med dem. Vi snakkede om alt mellem himmel og jord, og efter nogle timer kom Sissel hjem fra hendes shoppetur også skulle vi lige se hvad hun havde købt. Lidt efter faldte hun i søvn inden hun skulle ud at løbe, så det var lidt svært at finde motivationen til løbeturen, men hun kom dog afsted alligevel. Så begyndte jeg at koge pasta med tomatsauce, som vi skulle med nuggets og majs. Kl. 18.30 skulle vi mødes nede ved Lisbeth og spise sammen med hende og Cecilie. Så snakkede vi lidt mere og hyggede os mens vi spiste. Vi fik vildt meget lyst til twix is, så vi besluttede at gå ned i ABC store og købe en is, hvor Sissel og jeg også købte en cola. Så gik vi op på Lisbeths værelse igen, tog alle vores ting og mødtes oppe på vores værelse, da vi skulle skrive blå bog. Sissel og jeg nåede lige at vaske op, inden vi skulle i gang med at være kreative. Der er nogle stykker fra holdet, som har taget initiativ til at lave en blå bog og så skal vi alle hver især tilføje lidt til de personer vi snakkede meget med.  Så vi valgte at gå nogle stykker sammen og få skrevet lidt, så der kom styr på det også vi ikke skulle tænke på det mere. Vi mødtes på vores værelse og endte med at være Sissel, Cecilie, Lisbeth, Mia og jeg. Vi fik skrevet en masse ting om hinanden og den person der blev skrevet om, gik ind til Mille og Louise for at snakke lidt. Vi har det rigtig hyggeligt og super sjovt med, at skrive en masse sjove, men også dejlige og søde beskeder til hinanden. De punkter vi skulle skrive om, lå på to usb-stik som alle skal skrive på, så det var meget nemt at vi bare skulle skrive lidt til. Vi havde fået det ene og var nok de første til at skrive, da der ikke stod så meget om nogle af de andre. Men vi skrev kun til dem vi snakker meget med, da vi ikke rigtig kan skrive så meget til de andre. Men det i sig selv var nu også meget sjovt og vi skrev en masse søde ting til hinanden. Vi skrev om 9 person inkl. os selv og brugte næsten 3 timer på det. Så da vi endelig var færdige med det hele, så var det blevet sent. Da pigerne var gået igen, kunne vi næsten ikke falde ned igen, fordi det havde været så sjovt og vi havde grint rigtig meget. Det var rigtig fedt at opleve og noget af en oplevelse at skrive blå bog og tror aldrig vi glemmer den tid. Mens vi gjorde os klar til at komme i seng, kom vi stadig på ideer til blå bog og måtte derfor skrive det ned på små sedler. Det var blevet så sent, at ingen af os kunne overskue at skrive dagbog, så vi lagde os til at sove med det samme og på det tidspunkt var kl. også omkring midnat.

Udfordrende og kreativ dag

D. 23.05.12
I dag hørte jeg slet ikke mit vækkeur ringede, så Sissel måtte vække mig og blev lidt forskrækket, da jeg troede vi havde sovet over os. Men det havde vi heldigvis ikke, så jeg blev liggende lidt i sengen indtil jeg lidt efter tog mig sammen til at komme op. Det går meget bedre med min forkølelse, det er ikke så slemt mere, selvom jeg stadigvæk er hæs og hoster meget. Men det går fremad og det er rigtig dejligt.
I skolen skulle vi starte på et nyt emne, som er konflikt og vi startede med at blive inddelt i 3 lige store grupper også fik vi et kæmpe stykke papir, hvor vi hver især skulle skrive nogle ord ned, som vi forbinder med konflikter. Vi måtte ikke snakke sammen i gruppen og det gjorde ikke noget, hvis vi skrev det samme. Bagefter skulle vi så sætte ring om de positive ord, negative ord og de ord som både er positivt/negative. Derefter skulle vi finde ud af, hvilken af disse 3 grupper vi havde flest af og i min gruppe havde vi flest negative. Så skulle den første gruppe finde 5 negative ord, den næste 5 både positive/negative og den sidste gruppe, skulle finde 5 positive. Så skulle vi snakke om det på klassen og det brugte vi lidt tid på. Så snakkede Janie lidt om konflikt og hvad der menes med konflikt, at det er en uoverensstemmelse der er mellem flere personer eller grupper i et socialt system, at der findes to aspekter at tage hensyn til: at opnå resultat, der tilfredsstiller egne mål og behov, at opretholde en ønskelig relation til én el. flere personer. At konflikt hører med til enhver forandring. Både på den positive, men også negative måde. At man skal gå efter sagen, frem for relationen – gå efter bolden og ikke den anden person. Så fortalte hun også lidt om de forskellige konflikttyper der findes, om en konflikttrappe som viser hvordan det hele starter og hvis man ikke tager konflikten op, går man længere og længere op af trappen og ender i et rigtig dårligt tilfælde med at bruge psykisk/fysisk vold. Så der er mange måder at opfatte en konflikt på og at løse problemet på. Jo længere man venter med at tage konflikten op, jo svære er det at gøre det god igen. Så fortalte hun også lidt om konfliktens stopknapper, som også er en del af det, at løse en konflikt. Det kan være Personspørgsmål hvor man går tilbage til starten, Der er meget i vejen – hvor man skal tage én ting ad gangen, Taler om hinanden – men i stedet tale med hinanden, Ingen kontakt – Skabe en brobygning, få en 3 part med ind i konflikten som ikke har en følelsesmæssig indvirkning, Åbenlyse kampe – anerkendelse, sig 1 positiv ting om fjenden, så energi ned, Fortsat fjendskab – forsoning. Det hele gælder om, at være tættere på personspørgsmål, så er det lettere at komme ud af konflikten.
Så skulle vi også lærer om konflikthåndtering og hvilken betydning det har for os. De fleste undviger: vil undgå at møde konflikten, tage maske på, er undskyldende og bortforklare. Eller svare aggressivt: verbale angreb, blive personlige, give igen af samme skuffe osv. Eller er åbne: erkender uenigheden, være nysgerrig, spørge ind til problemets kerne osv. Så der findes forskellige måde, at reagere på en konflikt og der er også nogle grundlæggende principper for en konfliktløsning. Det er: direkte kontakt, være oprigtig indstillet på at løse konflikten og at begge parter for tid og plads til at forklare sig. Så i en konflikt skal der være plads til, at alle kan give sin forklaring og på den måde, måske få løst konflikten. Så skulle vi lave en test som gik ud på, at vi skulle finde ud af hvilken personlige konfliktstil vi hver især har. Vi skulle finde ud af hvilken 5 af disse konfliktreaktionsstile vi bruger i vores job: Kæmpende/konkurrence, Problemløsende/samarbejde, Kompromissøgende, Undvigende, Formildende/tilpassende. Det gjorde vi på den måde, at vi have to forskellige situation også skulle vi sætte ring om den sætning der passer bedst til os. Derefter skulle vi tælle det sammen og sætte det ind i et skema. På den måde ville vi i sidste ende finde ud af, hvilken personlig konfliktstil vi har. Jeg er mest kompromissøgende og formildende/tilpassende. Så jeg går tit på kompromis og tilpasser mig efter reglerne og på den måde prøver jeg at undgå konflikter. Så snakkede Janie lidt mere om det også sluttede vi af for det emne.

På det tidspunkt var vi alle lidt trætte og selvom det var spændende at hører om alt det Janie havde at fortælle om, så blev det for nogen lidt svært at koncentrere sig. Så Janie besluttede at vi alle sammen skulle lave en samarbejdsøvelse og hvor vi skulle have vores fulde koncentration frem igen. Vi skulle lave øvelsen med tennis bolde, som vi også lavede den anden dag. Hvor vi blev delt op i 2 lige store grupper, så skulle vi kaste en tennisbold rundt til hinanden, så alle i gruppen fik tennisbolden én gang og på den måde ende det samme sted som vi startede. Vi skulle kaste den på kryds og tværs og måtte ikke snakke med hinanden i mens. Vi skulle se hvor lang tid vi kunne holde den kørende og efter noget tid, kom der flere og flere bolde med i spillet, så det handlede om at koncentrere sig og samarbejde. Vi startede med at stå i de samme grupper som sidst og vores rekord var 13, men denne gang stak vi den med 17, så det var rigtig dejligt. Til sidst skulle vi alle stå i en stor rundkreds også skulle vi gøre det samme alle sammen. Så vi startede med at sige et navn og kaste bolden til den person, da vi var nået hele vejen rundt skulle vi prøve at kaste bolden. Men det gik ikke så nemt i starten, da det var lidt svært når vi var så mange og nogle var lidt ukoncentreret. Så sagde Janie at vi skulle lukke øjnene og så skulle vi gennem legen i hovedet på den måde, at den første person som kastede bolden skulle sige 1, den næste sige 3 osv. osv. Så selvom vi ikke så på den person vi skulle have bolden af, kunne vi lytte efter hvornår personen sagde et nr. og på den måde komme hele vejen igennem, indtil alle havde sagt et tal og den kom tilbage til start. Det var lidt underligt at prøve i starten, men efter nogle forsøg hjalp det faktisk. Vi fik bolden hele vejen igennem nogle gange inden vi tabte den og det var da meget godt. Da vi havde brugt lidt tid på det, var alle klar til igen at sidde og lytte. Denne gang skulle vi i gang med et nyt emne som er selvværd og selvtillid. Vi blev inddelt i nogle grupper, hvor jeg var sammen med Lisbeth, Mille og Katrine R. Så skulle vi snakke om forskellen på selvværd og selvtillid og skrive det ned. Så snakkede vi om vores personlige selvværd og selvtillid, selvom det var lidt grænseoverskridende at fortælle om sig selv på den måde, så var det faktisk meget rart. Vi har alle et eller andet at fortælle om og kunne samtidig give hinanden feedback eller gode råd til at håndtere det på. Jeg lærte også nye sider af pigerne at kende og det var rigtig dejligt. Da vi havde snakket om det i en halv times tid, så var dagen allerede gået og så havde vi fri.


Vi hygger mens der bliver skrevet sang
Da vi havde fri, gik jeg op på værelset, tog lidt at spise og fik besvaret nogle beskeder inde på facebook. Så gik jeg i Food Pantry og fik handlet lidt ind. Jeg var løbet tør for en deodorant, så det var meget vigtigt at få købt og ellers købte jeg lidt frugt og slik. Så det blev ikke til så meget, men det var dejligt at få det ordnet alligevel og meget hyggeligt at handle ind sammen med Mille. Da vi kom tilbage, gik jeg ind på værelset og så lidt Venner i tv’et. Så begyndte jeg at skrive dagens dagbog indtil nu og brugte lang tid på det, da jeg gerne vil have flest mulige detaljer med fra skolen af. Så det tager lidt tid at få det hele med, men havde ikke rigtig andre planer for dagen end det og ordne billeder, så det gjorde heller ikke noget. Mange af pigerne lagde sig ned til poolen, men jeg havde ikke rigtig lyst og måtte også hellere lade være pga. min forkælelse. Så jeg blev på værelset og hyggede mig alene, det var også meget rart.  Resten af dagen brugte jeg på at ordne billeder og finde ud af hvilke jeg vil lægge ind på facebook. Der var mange at vælge i mellem og det var heller ikke så nemt at vælge, så det tog sin tid. Jeg sad og ordnede det, mens Sissel lagde hendes billeder ind på facebook og det brugte hun også lang tid på. Da vi begge var færdige med det, begyndte vi at varme noget aftensmad. I dag stod menuen på pasta med nuggets, majs, ristet toastbrød med kylling pålæg og avokado i skiver. Det var nemt og lave og det smagte rigtig godt. I dag skulle vi spise sammen med Stina, Julia, Cecilie, Mille og Louise og vi mødtes på vores værelse, da vi havde en plan for resten af aftenen. Vi spiste sammen og det var super hyggeligt, vi snakkede om alt muligt og glemte helt tiden. Det der var vores plan var, at vi skal have en gallafest torsdag d. 31.05.12 også må vi alle meget gerne komme med et indslag til festen.
Vi 7 piger havde snakket om, at lave en sang og det var det vi skulle gå i gang med i aften. Melodien blev til: jeg en gård mig bygge vil. Så ville vi undervejs komme ind på alle de byer vi har besøgt indtil nu også slutte med at synge nogle vers om Hawaii. Det sjove ved denne sang er, at der hele tiden er nogle som skal rejse sig op og synge en linje af sangen. Dvs. ved hver sætning står der bla. alle brunetterne skal rejse sig op og synge denne linje eller alle blondinerne, så alle ligesom kommer op og stå lidt undervejs i sangen. Efter hvert vers, skal vi skåle så vi alle kan få lidt til ganen. Vi brugte næsten 3 timer og fik lavet 7 vers. Det blev rigtig godt og vi havde det mega sjovt med, at finde sætninger til sangen. Det var super hyggeligt og det er længe siden jeg har grint så meget. Det var super fedt og rigtig dejligt at have sådan nogle timer med pigerne. Vi var super gode til at finde på en masse gode og sjove sætninger, det endte også med at sangen blev rigtig god. Vi nåede ikke at blive helt færdige med den, da det efterhånden var blevet sent og vi alle var trætte. Men vi nåede også et rigtig langt stykke i dag og mere end vi lige havde forventet. Så nu bliver det spændende at finde ud af, hvordan det bliver næste gang, når vi mødes på fredag og skal bygge videre på sangen. Det skal nok blive godt.  Da pigerne var gået igen, vaskede Sissel og jeg hurtigt op, gjorde os sengeklar, fik skrevet dagbog og ordnet lidt forskelligt på nettet, inden vi lage os til at sove lidt senere end vi plejer.

Spændende og lærrig dag, og afslapning om aftenen

D. 22.05.12
I nat sov jeg heldigvis bedre end forrige nat og det var rigtig dejligt. Jeg gik tidligt i seng i går og sov næsten 9 timer, så da kl. var 06.30 vågnede jeg, men blev alligevel liggende i sengen indtil mit vækkeur ringede kl. 07.00. Jeg havde ikke så meget ondt i halsen mere, men det gjorde alligevel ondt hver gang jeg hostede og var meget hæs til at starte med. Men jeg stod op, spiste en god portion varm havregryn og det hjalp lidt på det hele. Jeg kunne godt snakke, men var bare meget hæs, så håbede lidt på vi ikke skulle snakke så meget i skolen i dag. Da jeg kom i skole viste det sig lige modsat, da vi fortsætter med at have kommunikation i dag. Jeg havde taget en masse halsbestiller med og havde også fået nogle gode af Louise, så jeg var godt rustet til dagens program.
Janie startede med at fortælle lidt mere om kommunikation og kropssprog. I hverdagen tænker vi ikke så meget over, hvordan vi kommunikere til andre gennem kropssprog, men det ville vi lærer i løbet af dagen. Vi skulle være meget aktive og lave mange øvelser i løbet af dagen og vi startede næsten med det samme med, at lave den første øvelse. Den gik ud på, at vi skulle gå sammen 2 og 2 også skulle vi give komplimenter til hinanden og derefter give kompliment til en ny person. Det var rigtig dejligt at vi gjorde det fra morgenstunden af, fordi så blev jeg endnu mere glad og følte det nok skulle blive en god dag. Derefter skulle vi i gang med en ny opgave, som gik ud på at vi skulle være 2 og 2 sammen også skulle vi gå så tæt på den anden person som vi kunne komme, før vi overskred deres grænser. På den måde kunne vi finde ud af, hvor hinandens grænser er og hvordan vi reagere, når vores grænse bliver overskredet. Den ene i gruppen skulle stå stille, mens den anden skulle gå hen mod den anden og stoppe, når den anden sagde det og på den måde kunne vi finde ud af tingene. Jeg var sammen med Julia og jeg kunne komme meget tættere på hende inden hun sagde stop, end hun kunne da jeg sagde stop. Da jeg personlig følte jeg havde overskredet min egen grænse ved at gå så tæt på, begyndte jeg også at blive lidt genert, hvorimod Julia ikke havde noget i mod det. Så skulle vi prøve det samme, bare med en ny person og denne gang var jeg sammen med Louise. Denne gang kunne jeg også komme tættere på hende, end hun kunne på mig. Det ar lidt sjovt at opleve min grænse er længere væk, men det er jo ikke noget jeg kan gøre for. Det er vores underbevidsthed der siger, at nu er grænsen overskredet og det kan man se på kropssproget. Enten begynder man at tage mindre skridt, virke lidt genert eller mærker man ikke noget til det. Det var meget forskelligt hvordan vi reagerede og det var spændende at opleve.
Derefter skulle vi gå i grupper, hvor vi var 3 i hver gruppe. Igen skulle vi arbejde med kommunikation og kropssproget på den måde at, den ene i gruppen skulle fortælle en historie, men den anden skulle være aktiv lyttende, som stille spørgsmål og virkede interesseret i at hører historien, mens den sidste skulle være passiv lyttende og ikke gad lytte efter eller interessere sig for historien. Jeg var i gruppe med Louise og Camilla og vi skulle alle skiftes til at være fortæller, aktiv lytter og passiv lytter. Fortæller viste ikke på forhånd hvem der var hvad, men det skulle de 2 andre have aftalt på forhånd. Så skulle de vise fortælleren hvilken rolle de havde ved, at vise det gennem kropssproget. Det var meget svært at være passiv lytter, da vi gerne ville hører hinandens historie og meget distraherende, at der var en i gruppen som slet ikke gad vise interesse for at lytte eller deltage i samtalen. 1. gang skulle fortælleren lade som ingenting, mens 2. gang skulle hun prøve at få den passive lytter med ind i samtale og 3. gang skulle fortælleren selv bestemme hvem af de to andre hun ville fortælle historien til. Det var en meget udfordrende, men også sjov opgave. Så fortalte Janie en masse som om de ting vi lige havde lært gennem øvelserne og hvilken betydning det har, at kommunikationen er klar og tydelig, men at man også som lytter, viser interesse for at lytte, lader personen snakke og ikke afbryde midt i samtalen. Hvilke redskaber man ellers kan bruge for at blive en god lytter osv. Så fortalte hun også lidt om konstruktive spørgsmål man som lytter kan stille i en samtale, åbne spørgsmål, positive spørgsmål. Det skulle vi prøve at arbejde videre med i grupper, fortælle en historie og stille de spørgsmål til hinanden.
Så snakkede vi lidt om kritik og hvilken negativ påvirkning ordet har over for os og hvilke ord man ellers kan bruge i den samme sammenhæng. At kritik både kan gøre ondt, være en mulighed for udvikling, føles være end det egentlig er og at kritik er en anden mening og ikke et faktum. Kritik behøver ikke altid at være negativt, men kan også have en positiv virkning over for os og måske være med til at forbedre os selv. Så skulle vi læse en tekst om at unge skal ikke tage sabbatår, men i stedet komme i uddannelse med det sammen. Så skulle vi deles op i grupper og fortælle vores mening om teksten og vores mening og holdning til det. Hver enkelt i gruppen skulle snakke helt alene i 3 min. og de andre måtte ikke gøre andet end at lytte. Da alle havde været igennem, skulle vi blive enige om en holdning til det og så skulle vi bagefter snakke om det i klassen. Selvom det var svært at være den eneste som skulle snakke uafbrudt i 3 min. var det meget rart bare at snakke, mens de andre kun måtte lytte. Da vi snakkede om det på klassen, var vi også meget enige hele vejen igennem.
Efter vores frokostpausen, skulle vi igen gå i grupper på 2 og 2, hvor den ene person fik en seddel i hånden med et spørgsmål, som han/hun så skulle spørge den anden person om. Så skiftes vi til at få en ny partner og et nyt spørgsmål og efter noget tid, skulle vi blive stående ved vores partner og give komplimenter til hinanden. Og selvom det er svært at give og modtage komplimenter, er jeg glad for at vi skal gøre det så meget, fordi så ender det med at blive nemmere for os og det er rigtig dejligt. Som den sidste øvelse i dag, skulle vi gå sammen 4 og 4 og denne gang gik øvelsen ud på, at spejle hinanden. Dvs. at f.eks. skulle Sissel lave en figur med kroppen og samtidig vise følelser, mens Stina og Line skulle prøve at efterligne hende. Så skulle jeg som den sidste person i gruppen, rette Stina og Line til, så de mest mulig kom til at efterligne Sissel.  Det var en meget sjov øvelse og igen en god øvelse i at udtrykke sig gennem kropssprog. Som det sidste satte vi os i en social rundkreds og sluttede dagen af på en god måde. Vi skulle alle hver især fortælle, hvad vi har lært både ved dagen i går og i dag. Det var kun positive ting vi kunne komme med, men der er heller ikke noget negativt at sige om dette forløb. Det er meget lærerigt, både for os selv, men vi lærer også hinanden meget bedre at kende og det er super fedt. Det styrker også vores sammenhold endnu mere. Det var også en god måde, at slutte en spændende dag af på.
Når vi hele tiden lærer så meget nyt og spændende i personlig udvikling og kommunikation, er der heller ikke noget at sige til, at vi alle er trætte når vi har fået fri. Selvom vi kun er i skole i 5 timer, 4 gange om ugen, så lærer vi bare rigtig meget og mange af tingene er også meget udfordrende, så kroppen reagere også på en anderledes måde end den ellers ville gøre. Det gør min krop i hvert fald og det er kun positivt, så det er dejligt at opleve.  Det betyder så også, at vi ikke har så meget energi når vi har fri. Eftermiddagene går for det meste med at ligge nede ved hotellets pool og tage sol, eller være på stranden og tage sol. Nogle få shopper lidt ind i mellem, ellers står den på afslapning det meste af dagen. Det første jeg gjorde da jeg fik fri var, at skrive dagbog fra i går også gå ned til poolen og få lidt sol og varme til kroppen. Mange af pigerne lå dernede, så det var rigtig hyggeligt. Men jeg lå alligevel kun dernede i 30 min. da det blæste for meget til mig i dag. Det ville ikke hjælpe så meget på min forkølelse både at få varm og kuld luft på samme tid, så til sidst opgav jeg og gik op på værelset igen. Så gik jeg i bad og så fik jeg lyst til at prøve en af mine mange nye neglelak, så mens jeg skrev dagens dagbog indtil nu, lagde jeg neglelak både på tæerne og fingrene. Det brugte jeg meget tid på, og da dagbogen var skrevet færdig og neglene var tørre, gik jeg i gang med en lave en ny to do liste og fik ordnet nogle af tingene.
Så begyndte jeg at få min nye harddisk i brug, da jeg lagde en masse billeder, film og serie fra den gamle harddisk og til den nye. Det tog rigtig lang tid, så lod bare computeren stå og kører lidt, men jeg slappede af og så tv. Omkring kl. 18.00 begyndte jeg at lave aftensmad, jeg skulle egentlig bare varme nogle rester fra i går, så det var meget nemt. Fik pasta med kylling, tomatsauce og hvidløgsbønner. Det smager også meget godt. Så kom Sissel hjem fra sin løbetur og lidt efter kom Stina og Julia lige forbi også snakkede vi lige hurtigt med dem. Så slappede jeg ellers bare af resten af aftenen, så tv, slettede billeder på min computer, men min computer stadig arbejdede videre med at overfører. Dokumenterne fylder meget, så det tager også lang tid, men samtidig er det dejligt at få det overstået. Så slappede Sissel og jeg ellers bare af sammen på værelset og selvom vi havde gang i hver vores små projekter, var det stadigvæk hyggeligt og omkring kl. 23.00 gik vi i seng.