mandag den 16. april 2012

Shopping og baseball kamp

D. 13.04.12
I dag havde Sissel sat vækkeuret til kl. 06.00, fordi hun skulle ud at løbe en tur. Jeg blev liggende lidt længere og stod op kl. 06.30. Jeg fik ordnet nogle forskellige ting, fik lidt at spise og kl. 07.30 skulle jeg skype med familien hjemme i Danmark. Selvom det kun en uge siden vi snakkede sammen sidst, var det dejligt at hører hvordan det hele går derhjemme. Vi fik alle fortalt en masse nyt til hinanden og det var rigtig dejligt. Efter en halv times tid, sluttede vi af og så fik jeg skrevet lidt dagbog, gjort mig klar og kl. 09.00 var vi nogen stykker som skulle mødes nede i lobbyen. Vi skulle ud til et stort shopping outlet, men vidste ikke hvordan vi kom derud. Så Sissel spurgte i receptionen og vi fik nogle forskellige valgmuligheder. Vi kunne enten vælge at tage offentligt transport, så ville det tage 2,5 time at kører derud og hjem igen. Vi kunne også bestille en shuttle bus, (som er en lille privat bus man kan bestille og kører rundt i), det kostede 14 $ pr. pers. hver vej. Eller som den sidste mulighed kunne vi vælge at gå et andet informationscenter i byen, hvor vi kunne købe en billet til 5 $ pr. pers. hver vej og så ville transporttiden kun tage 30 min. Vi tog den sidste mulighed, da den helt klar var nemmest og billigst.
Inden vi tog afsted havde vi hørt lidt forskellige meninger fra de andre piger om, at det ikke var så godt derude og der ikke var så mange spændende ting. Men vi havde sat os for, at vi ville afsted og selv finde ud af hvordan det var derude. Da vi kom, blev vi først og fremmest overrasket over, hvor stort det egentlig var. Selve outletområdet var på ét plan og det var et udendørs center. Heldigvis var vejret godt, så vi kunne sagtens gå udenfor og shoppe lidt. Jeg var afsted sammen med Charlotte, Mille, Mia, Lisbeth og Majken. Vi fik kigget stort set alle butikkerne igennem, fik købt en masse ting til os selv og nogle gode gaver til hver vores familie hjemme i Danmark. Jeg fik købt en sød top og en koral farvet jumpsuit til mig selv og synes selv det er nogle gode gaver jeg tager med hjem til familien. Så bliver det spændende at se, om de synes det samme J  Det var super hyggeligt, at det bare var os 6 afsted og vi var glade for at vi selv tog derud, selvom vi havde hørt en masse dårligt om outlettet. Jeg synes det var et rigtig fedt shopping outlet og der var en masse fede ting. Det var billigt og vi havde også fået nogle rabat kuponer, så nogle steder fik vi det endnu billigere og det var skønt. Efter 4 timer med en masse shopping, lidt frokost og lidt mere shopping var det tid til at tage bussen hjem. Bussen gik forskellige tidspunkter, men vi havde aftalt at tage bussen hjem kl. 14.30 og det var meget passende.
Da jeg kom hjem tog jeg et hurtigt bad, fik lidt at spise og kl. 17.15 skulle jeg mødes med Mille, Mia og Lisbeth nede i lobbyen. Vi mødte Elisabeth og Sabine dernede som havde gode nyheder til os. Dalai Lama er kommet til Honolulu og skal holde et foredrag ude på universitetet i morgen. Vi havde fået at vide for nogle dage siden, at der ikke var flere billetter, men så havde de hørt der alligevel var nogle tilbage og så var de taget ud til universitetet for at købe dem. Inden vi tog ud for at shoppe, havde vi sagt at vi gerne ville med. Heldigvis havde de fået billetter til alle os som var interesseret og i morgen skal vi så ud og møde ham, eller i hvert fald se og hører ham. Det bliver rigtig spændende. Efter vi havde stået og snakket lidt med pigerne, gik vi videre ud til bussen. Vi anede ikke hvornår den gik og herover har de ikke busplaner ved busstoppe-stederne, så der var ikke andet at gøre end at vente. Heldigvis kom den lidt efter og så kunne vi komme afsted mod universitetet.
Mille, mig, Mia og Lisbeth som
 fotograf til baseball kamp
Selvom vi havde fri tog vi alligevel ud på universitetet fordi der blev spillet en baseball kamp. Det var universitetets hold Rainbows, der skulle spiller mod St. Marys som havde taget den lange tur fra Minnisophia til Honolulu. De skulle både spille en kamp i dag, men også en mod hinanden i morgen. Vi valgte at se kampen i dag, da der ellers sker så meget andet i morgen. Det var rigtig spændende at sidde på den station og se en rigtig baseball kamp. Det var også lidt surrealistisk, fordi vi ellers kun ser det på tv hjemme i Danmark, men nu sad vi der virkeligt. Vi havde fået besked på at billetterne kun kostede 7 $ hvis vi vidste vores studiekort, men der var lidt problemer med dem så det endte med at vi kom ind gratis. Det var jo rigtig dejligt og vi kom også til at sidde et rigtig godt sted i forhold til det var gratis for os. Selve baseball banen virkede meget minder i virkeligheden end på tv, men det snyder jo også altid i fjernsynet. Det var rigtig sjovt at sidde derinde, mærke stemningen og se hvordan de andre tilskuer virkelig gik op i spillet. Vi forstod ikke så meget spillet eller reglerne, men det var sjovt at se alligevel. Der var ikke så mange tilskuer derinde i starten, men efter en times tid kom der flere og flere til. Der var også nogle ældre mænd, som var lidt fulde og de råbte bare op om alt muligt. Vi forstod ikke rigtig hvad de sagde og blev lidt irriteret på det hele og synes det var lidt træls, men de andre tilskuer grinte af det og så blev han ved. Han blev ved hele aften og vi blev hurtigt enige om, at han igen stemme har i morgen. Selve spillet var der ikke så meget gang i og der var hele tiden nogle små pauser.
Så efter 2 timer og kampen kun var halvvej, blev vi enige om at tage hjem. Vi havde set og oplevet det vi gerne ville ved baseball og besluttede at tage hjem. Så vi gik hen til bussen, men det var heller ikke lige til. Selve sportsområdet på skolen er også rigtig stort og for at komme ud af området skulle, gik vi forbi atletikbane, tennisbane, softball bane, amerikansk fodbold bane og til sidst kom vi igennem labyrinten og ud til bussen. Igen vidste vi ikke helt hvornår bussen gik, men Jacob havde fortalt os at den senest gik ved 22-tiden. Den var omkring 20.30 da vi tog hjem, så vi kunne godt nå den. Efter 30 min var min tålmodighed ved at være brugt op, men heldigvis kom bussen også til sidst. Så tog vi bussen hjem til hotellet og så gik vi hver for sig. Jeg nåede næsten kun lige at komme ind af døren og så kom Sissel også hjem. Vi slappede af, fik skrevet lidt dagbog og efter noget tid gik vi i seng..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar