søndag den 22. april 2012

Hula dans og fælleshygge om eftermiddagen

D. 18.04.12
I dag vågnede jeg lidt før vækkeuret ringede, men kunne ikke rigtig overskue at stå op. Så blev liggende i sengen indtil Sissel også stod op. Vi har vores egen lille rutine om morgenen og siger ikke så meget til hinanden.  Vi går mere rundt i vores egen lille verden, indtil vi begge er helt vågen. Det er meget hyggeligt, at vi begge har det på den måde. Vi var begge spændte på dagen i skolen, fordi vi bla. skulle lære at danse hula dans, som er den hawaiianske traditionelle dans. Men vi glædet os begge meget til at lærer det. Det snakkede vi også meget om, da vi mødte de andre nede ved bussen. Alle var lidt spændte på det hele og det skulle nok blive sjovt.
Det var først senere på dagen vi skulle lærer hula dans, så vi startede med at gennemgå vores lektier fra dagen før. Det brugte vi meget tid på, men det var også dejligt nok. Da vi havde vores første pause, var vi nogle stykker som skulle ned til aktivitetscenteret på skolen og der skulle vi melde os nogle surftimer, som ligger mandag og fredag i næste uge. Vi skulle melde os på den dag vi helst ville, så skulle vi udfylde nogle papir og så fik vi også betalt med det samme. Jeg skal have surf lektioner på mandag, i 3 timer for 20 $, så det er ikke så slemt. Det var dejligt at få styr på det med det samme, men da vi gjorde det i vores pause fik vi lige pludselig rigtig travlt, fordi timen var startet og vi var ikke gået derfra endnu. Så det endte med at Camilla, Sabine og jeg måtte løbe tilbage til timen, så vi ikke kom så meget for sent selvom timen var startet. Heldigvis kom vi ikke så meget for sent og det sagde Emily heller ikke noget tid, så det var dejligt. Vi skulle have interchange igen i dag, det der med hvor vi snakker med studerende fra skolen. De andre gået i gang, da jeg kom tilbage til skolen, men så kom jeg bare ind i en gruppe med det samme. Denne gang var jeg i gruppe med Sabine, Marie og så skulle vi snakke med Donna. Hun var rigtig sød og snaksalig, så det var rigtig hyggeligt at snakke med hende. Vi fortalte også hende nogle ting fra Danmark, så vi alle lærte lidt nyt J Efter ca. 20 min hvor vi snakkede med Donna, skulle vi i nogle nye grupper og snakke med en af de andre studerende. Der er 5 studerende fra skolen, som får penge for at snakke med os og det er altid de samme. Men Emily sørger hele tiden for, at vi snakker med dem alle og det er dejligt, så det ikke hele tiden er den samme man snakker med. Denne gang kom jeg i gruppe med Ditte og Camilla Lykke og vi skulle snakke med Davin. Han var også meget snaksalig og ville også gerne hører hvad vi havde at fortælle om Danmark. Så vi snakkede om lidt forskelligt og efter ca. 15 min var timen slut også havde vi lige 10 min. pause inde vi skulle lærer at danse hula dans.
Undervisning i hula dans
Vi startede med at blive budt velkommen af vores danselærer ved, at hun fik rundt til alle og gav et kindkys. Allerede der var det lidt grænseoverskridende når vi slet ikke kendte hende, men det er en hawaiiansk måde at byde velkommen på. Vi kunne hurtig mærke at vores danselærer gik meget op i den hawaiianske kultur og dansene bag det. Hun fortalte at der findes to forskellige slags hula dans, den ene er Kiheko som er den traditionelle dans. Det er en dans som bliver ført gennem generationer og hvor dansen altid er den samme. Så var der Auanna som er den moderne dans og anderledes i forhold til den anden. Men det var den traditionelle dans vi skulle lærer i dag. Inden vi gik i gang, begyndte hun at synge på hawaiiansk og selvom vi ikke kunne forstå hvad hun sang, så lød det godt og hun var rigtig god til at synge. Hun sang sangene som en slags morgenritual for at dagen skal blive god og for at hidkalde sine forfædre. Hawaiianske folk går meget op i at bevare deres historie og huske deres forfædre. Derefter viste hun os nogle forskellige musikinstrumenter, som de bruger til deres danse. Der var blandt en konkylie som hun spillede i og det blev jeg lidt fascineret af fordi det så rigtig hårdt ud og kunne godt forestille mig hvor svært det måtte have været. Men hun gjorde det rigtig godt og det lød fedt selvom det mindede om et eller andet tågehorn.


Klassebilled sammen med vores danselærer
Så var det blevet tid til lære selve hula dansen. Vi stod på 5 rækker og ind i mellem skulle vi skiftes til at stå forrest, så vi alle sammen prøvede det. Det var lidt svært at lærer dansen, fordi vi skulle gøre alt muligt med hænderne samtidig med, at vi skulle bevæge benene på en bestemt måde. Når man danser hula dans handler det også meget om, at bevæge kroppen med bløde bevægelser og bruge hofterne. Det så rigtig flot ud da hun begyndte at danse, men da jeg skulle begynde følte jeg mig lidt klodset. Der var ikke rigtig ret mange af os, som kunne finde ud af det. Det var lidt svært at danse på den måde, men en vi havde alle det sjovt med at lærer dansen og det er jo det vigtigste. Men vi dansede tog Emily en masse billeder af os og det var meget rart, så vi altid af minder fra dengang vi lærte at danse hula dans. Efter en times tid var timen slut og så fik vi hurtigt taget et fællesbillede sammen med vores danselærer og derefter sagde hun farvel på samme måde som hun bød os velkommen på. Inden vi kunne tage hjem, skulle vi lige hurtig mødes i klassen igen, snakke om vores dansetime og snakke lidt om den lille udflugt vi skal ud på med den anden klasse i morgen.


Vi fulgtes alle sammen hen til bussen og da Sissel og jeg skulle ud i Wal Mart for at handle lidt ind, skulle vi med en anden bus. Den kom lige med det samme jeg kom hen til busstoppestedet, men Sissel var ikke kommet endnu så jeg blev og ventede på hende. Så ville Mille, Cecilie og Charlotte også gerne med, at vi endte med at være nogle stykker der tog afsted og det var rigtig hyggeligt. Vi kender efterhånden indkøbscenteret rimelig godt, så det tager ikke så langt tid for os at handle ind mere, som det gjorde i starten. Selvom centeret er rimelig stort, så tog det os kun ca. 20 min. før vi var klar til at tage hjem igen. Vi havde alle så meget med så vi blev hurtigt enige om, at dele en taxa og når vi alligevel var 5 personer om regningen, blev det heldigvis ikke så dyrt. Da vi kom hjem tog vi lidt at spise, slappede af på værelset og gjorde os klar til at komme ud af døren igen kl. 16.00.
Rundbold og fælleshygge i parken
 Vi skulle nemlig mødes med de andre nede i lobbyen på det tidspunkt og så skulle vi ud og spille rundbold i en park, som ligger et stykke værk fra vi bor. Vejret var rigtig dejligt, det var varmt, solen skinnede fra en skyfri himmel og det blæste kun en lille smule. Det var rigtig dejligt vejr at spille rundbold i, så det kunne ikke være bedre. Vi havde de samme hold som sidste gang og sidste gang vandt mit hold, så denne gang skulle det andet hold have revanche. Det troede de i hvert fald, men selvfølgelig vandt vi igen og denne gang med 20 point over de andre, så det var ikke dårligt.  Mens vi spillede kom nogle af de andre drenge fra det andet hold og spille lidt sammen med os. Det var meget sjovt og vi havde det alle sammen rigtig hyggeligt.

Efter spillet skulle vi i aktivitetsgruppen lige mødes og have en opdatering på nogle forskellige ting. Vi skal bla. springe faldskærm på fredag, næsten alle sammen i biografen og så skal vi begynde at bestemme hvilke dage vi skal opleve nogle forskellige ting. Så det sad vi og snakkede lidt om i et stykke tid og besluttede at mødes fredag eftermiddag, når vi er kommet hjem fra faldskærmsudspring og bestille billetter til nogle af de ting vi skal opleve sammen. I mens var der nogle af de andre som spillede foldbold og til sidst blev det sjovt nok for koldt, selvom det sikkert var ligesom en lun sommeraften hjemme i Danmark. Men vi begyndte at småfryse og så tog vi alle hjem. Da vi kom tilbage til hotellet, begyndte jeg at lave mad. Sissel havde mange andre småting hun lige skulle have styr på og jeg skyldte hende også at lave mad en dag, så det passede fint.
Her står jeg i vores lille køkken
 og laver aftensmad
 Aftensmenu stod på spagetti og kødsovs og selvom vi ikke havde lige så mange ingredienser som derhjemme, så gik det meget. Det smagte nogenlunde som det plejer, men selvfølgelig kan det aldrig blive helt det samme. Vi kunne ikke rigtig overskue andet, end at spise på værelset og det var også rigtig dejligt. Så snakkede vi lidt og så tv, mens vi spise og det var rigtig hyggeligt. Sissel var så sød at tage opvasken, da jeg også skulle mødes med Marie lige efter vi havde spist. Vi skal ud på en lille udflugt i morgen alle sammen og ligesom sidst skal vi lege turistguider og denne gang var Marie og jeg i gruppe sammen. Vi havde lidt lektier vi skulle have styr på, nemlig det vi skal sige i morgen, men det var hurtig klaret. Så snakkede vi lidt og derefter gik hun igen og så gik jeg i bad. Bagefter gik jeg ned til Lisbeth og Mia, hvor Mille og Sissel også var. Så snakkede vi lidt om friuge og lidt budget, så der nogenlunde er styr på det. Så snakkede vi også lidt og efter noget tid gik vi op på vores værelse. Vi gjorde os klar til at komme i seng og så ville vi lige skrive lidt dagbog, men var så trætte så det blev ikke til at meget. Så vi blev enige om, at resten kunne vente til i morgen og så lagde vi os til at sove.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar