mandag den 16. april 2012

1. skoledag på University of Hawaii Manoa

D. 09.04.12
I dag havde vi vores første skoledag på University of Hawaii Manoa, så vi skulle tidligt op. Vi havde sagt vækkeuret til kl. 06.10 og nåede at gøre os lidt klar inden vi skulle mødes med de andre ved elevatoren kl. 06.45. Louise havde fødselsdag, så vi skulle lige nå at synge for hende inde vi skulle i skole. Selvom hun godt hun godt vidste det ville ske efter min fødselsdag, blev hun alligevel positivt overrasket over at vi alle kom ind på værelset og sang fødselsdagssang for hende. Så nåede vi at spise lidt morgenmad, pakke vores ting og så skulle vi afsted. Min krop var stadig øm efter alt det sol jeg fik i går og det gjorde ondt når jeg gik. Men der var ikke andet at gøre, end prøve at lade være med at tænke på det. Kl. 07.15 skulle vi mødes nede ved bussen og tage den sammen hen til universitet. Jacob tog kun med for at følge os i skole og være sikre på vi kom det rigtig sted hen. Han skulle ikke andet end det og vi jokede lidt med, at det var ligesom første skoledag i folkeskolen hvor forældrene fulgte én i skole. Han tog det meget pænt og grinte bare af det.

Robert som er engelsk
 lærer for A-klassen
Da vi kom til universitet skulle vi have en fællesvelkomst reception, hvor forstanderinden Jan holdte en lille tale og derefter skulle vi introduceres for de to kvinder som har planlagt vores skema de næste 4 uger. Vi skulle også introduceres for de 2 lærer der skal undervise os, Robert i A- klassen og Emily i min klasse, B-klassen. Jacob skulle også introducere sig selv over for de andre lærer. Derefter skulle vi alle stå op og præsentere os selv og sige hvorfor vi havde valgt denne tur. Da alle havde været igennem, sad vi ved nogle små runde borde og så skulle vi snakke med den person fra skolen, som sad ved bordet. Ved mit bord snakkede vi om lidt forskelligt og hun var meget interesseret i at hører om vores fremtidsplaner og hvordan uddannelse og sådan fungere i Danmark. Vi fik også lidt kage og drikkelse undervejs. Vi fik også udleveret en lille pakke med noget vigtige papir fra skolen om regler osv. Vi fik også vores skema som kun er på 16 dage i alt. Så det er lige til at overkomme. Vi fik også udleveret en lille bog, hvor vi kan skrive notater i og en lille taske med skolens logo, hvor vi kan have de udleveret ting i. Vi fik også et kort over hele skolen, da den er MEGET stor. Selve skolens område minder meget om en by i sig selv, fordi der er så mange forskellige bygninger som hører til skolen.


Min engelsklærer Emily
Efter en times tid med velkomst receptionen skulle vi ud i vores klasser. Vi er 14 i min klasse og 15 i den anden klasse. Jeg går i klasse med Sille, Ditte, Julia, Jeanne, Lene, Katrine R. Mille, Marie, Sabine, Julie S. Camilla L, Majken og Rasmus. Da vi kom ind i klasselokalet skulle vi lave nogle forskellige lege, hvor vi skulle lærer hinanden bedre at kende. Vi startede med at lave en leg, hvor der lå 14 stykker papir på gulvet, så uden at sige noget skulle vi alle stille os op efter fødselsdagsdato og så skulle hver enkel ende med, at stå hvert sit stykke papir. Det var lidt specielt at vi ikke måtte sige noget i mens, og hver gang man skulle bytte plads, så skulle man hele tiden have foden på papiret. Det var lidt sjovt at prøve og en anderledes leg end man lige er vant til. Det var hvert fald en god samarbejdsøvelse og det gik rigtig god for os. Så skulle vi også skrive uafbrudt i 20 min hvor vi skulle fortælle om os selv, hvordan vi har det med engelsk, hvad vi gerne vil forbedre og hvilke forventninger vi har til undervisningen. Som den sidste ting i undervisningen skulle vi ud på skolens område og løse nogle forskellige opgaver, så vi fik lidt mere viden omkring skolen og lærer stedet bedre at kende. Det var rigtig dejligt at få et lille overblik over skolen, selvom det også var lidt svært at finde rundt. Da vi kom tilbage til klasselokalet fra vores tur, var vores skoledag allerede slut. Den varer kun 4 timer om dagen og tiden går hurtig, når vi først kommer i gang. Så det var lidt mærkeligt at tænke på første skoledag var overstået, men det havde været en spændende dag. Dejligt at komme i gang med skolen igen og især når det er på University of Hawaii.

Da vi fik fri var vi nogle stykker som skulle ud i War Mart for at handle lidt ind. Vi tog bussen derud og det fungerede meget godt. Sissel og jeg havde en store indkøbsseddel med igen, da vi prøver at handle stort ind én gang om ugen. Vi fik også handlet det hele og det var rigtig dejligt. Vi delte en taxa tilbage sammen med Cecilie, Charlotte og Majken fordi vi alle havde så meget med hjem. Så fik vi sat tingene på plads, fik lidt at spise og så slappede vi af. Sissel fik smurt en masse aftersun på mig og det var dejligt. Selvom det gjorde ondt i det, så gik det heldigvis bedre end i går. Så fik jeg læst lidt lektier til i morgen og skrevet lidt dagbog. Sissel tog ned til poolen sammen med Katrine og jeg blev på værelset, da jeg ikke skulle have mere sol. Jeg så lidt tv og fik en lille lur. Jeg vågnede først da Sissel kom tilbage sammen med Cecilie. Så stod jeg op og så sad vi og snakkede. Mille kom også ind på værelset og mens vi snakkede fik vi også grineflip og det var rigtig dejligt. Det var super hyggeligt og i mens nåede jeg at skrive lidt mere dagbog. Kl. 19.00 var vi nogen stykker, som mødtes nede i lobbyen. Så fulgtes vi sammen ned til strandparken, hvor vi skulle mødes med resten af holdet. Der skulle vi grille og fejre Louises fødselsdag. Da vi lige skulle til at gå begyndte det at regne. Det regnede meget og så ikke ud til at stoppe lige med det samme. Det var så typisk og rigtig ærgerligt at det netop skulle komme om aftenen, da det ellers havde været okay resten af dagen.
Louise og hendes fødselsdagskage
Festudvalget var allerede nede i parken for at starte grillen op og gøre klar til at resten af os skulle komme. Men vi fik sendt en besked rundt, hvor der stod at det blev aflyst nede i parken og at vi skulle holde det på hotellet i stedet for. Så hvert værelse fik udleveret nogle pølser og brød som vi skulle stege og varme på værelserne. Så skulle vi mødes på anden etage, hvor der er et lille fællesområde og hvor vi altid mødes til møder osv. Så sad vi alle sammen dernede, spiste aftensmad og havde det rigtig hyggeligt trods vores ødelagte planer i parken. Louise skulle ikke snydes for en fødselsdagskage så Jacob havde købt en til hende. Den bestod af en masse chokolade muffins og på toppen var der en masse creme, som dannede et flot billede af en strand m.m. det var rigtig god lavet og smagte også godt. Efter vi havde spist dem, skulle Lisbeth og Jacob konkurrere om, hvem der skulle spise én muffin hurtigst. De gjorde det også til min fødselsdag, men der vandt Jacob så Lisbeth skulle have revanche. Hun gjorde det rigtig godt, men Jacob vandt igen. Han skulle også prøve at konkurrere mod Kristian og der vandt de begge to, da de blev færdige på samme tid. Det var meget underholdende at se, da de endte med at have kage og kagecreme ud over det hele.
Efter et par timers fælleshygge med de andre, gik de fleste op på værelset for at slappe af, men vi i aktivitetsudvalget skulle have et møde. Vi havde fået styr på hvor mange der ville skydive og til mødet skulle vi planlægge en dato. Vi blev enige om at det snart skulle være og fandt frem til nogle forskellige datoer. Enten weekenden d. 20-22. april eller d. 27. april. Vi gav forslagene videre til Jacob så han kan hjælpe os med at finde et godt sted, hvor vi kan få rabat. Så skal vi også snart i gang med at surfe for dem som gerne vil det. Det kan vi 1-2 dage alt efter hvad man har lyst til og det er der mange som gerne vil benytte sig af. I næste uge skal vi forhåbentlig i gang med surfelektioner og det bliver spændende. I denne uge starter dykkerlektionerne for de få personer som gerne vil have dykkercertificat, og så vi fik også planlagt nogle fælles aktiviteter for os andre som ikke skal dykke. Vi sørger hele tiden for, at der sker en masse fællesaktiviteter i løbet af ugerne, så vi stadig tilbringer lidt tid sammen efter skole. En times tid senere var vi færdige med mødet og så gik jeg op på værelset hvor Sissel og Charlotte sad og snakkede. Så fik vi vasket lidt op og så kom Stina forbi lidt efter. Så fik vi snakket lidt sammen alle 4 indtil vi efter en times tid gik i seng. Det havde været en stille og rolig, men også super hyggelig og sjov dag..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar