onsdag den 21. marts 2012

Sightseeing i Washington


Det Hvide Hus
I dag stod vi alle op kl. 7.30 for, at kunne gøre os klar og nå det til tiden uden at det blev et kaos for os alle. Så skulle vi mødes med Ruth og så startede vores 4,5 times guidetur med Ruth. Vi startede med at se Det Hvide Hus, som kun ligger 6 bloks fra vores hostel, så det var kun en gå afstand fra hvor vi bor. Inden vi nåede helt hen til det hvide hus, fortalte Ruth at en kvinde demonstrerede mod atomkraft i et telt foran Det Hvide Hus. Hun havde ligget boet der siden 1981, 24 timer i døgnet og hvis hun skulle noget andet, så var der andre som skulle sidde i teltet i stedet for hende. Foran Det Hvide Hus, legede vi alle paparazzi og tog en masse billeder. Jeg synes Det Hvide Hus er stort, men det virkede meget større på TV. Det var en fed oplevelse, men også lidt surrealistisk at stå foran det berømte hus. Vi var alle enige om, at Barack Obama godt lige kunne komme udenfor og vinke til os, men han dukkede desværre ikke op. Ruth fortalte også at når vi ser live tv fra Det Hvide Hus, så er det ikke live alligevel. Så har de forskellige nyhedsstationer bare et billede af Det Hvide Hus i baggrunden.


Fælles billede i Washington
Derefter gik vi videre på vores tur hen til et højt smalt tårn, som er et moment for John F. Kennedy.  Tårnet startede med at blive bygget inden 2. verdenskrigen, men under krigen stod byggeriet stille. Efter krigen begyndte byggeriet igen, men denne gang med en anden slags sten end første omgang. Så på selve momentet kan man se, at der er forskellige slags sten. Rundt om selve momentet står der en masse amerikanske flag, og det ser rigtig flot ud. Så gik vi videre hen til endnu et moment for 2. verdenskrig, som George Bush fik lavet da han var præsident. Så fortsatte den lange gåtur hen til United States Capitol, som er et slags folketing de har i Washington. Det tog lidt tid at komme derhen, da den iriske premierminister var i byen og skulle spise frokost med præsidenten. Så da vi gik op mod indgangen, blev vi stoppet da vejen var afspærret fordi præsidenten skulle kører forbi. Så vi fik set præsidentens bil og alle hans sikkerhedsfolk og deres biler. Der stod også politi alle vegne for, at afspærre vejen og holde orden med det hele. Det var lidt fedt at Barack Obama kom kørende, nu da vi hade snakket om at han godt lige kunne komme forbi nu, hvor vi kom helt fra Danmark og gerne vil se ham.

Efter vi kom igennem en masse sikkerhedskontrol, kom vi ind på The Capitol og startede med at se en film omkring alt det der sker derinde. Så mødte vi endnu en guide, som var rigtig sjov. Han kunne snakke lidt dansk, hollandsk og selvfølgelig amerikansk. Han fortalte lidt om de forskellige statuer som stod derinde. Da vi skulle ud, troede vi det var nemt, men det var det ikke. Vi skulle igennem en labyrint, da de havde spærret mange af udgangene af pga. det med præsidenten. Det er helt vildt så meget sikkerhedskontrol de har herover og det er overalt, men det er selvfølgelig også forståeligt nok. Så var vores guidetur slut og så havde vi fri resten af dagen. Cecilie og jeg gik tilbage mod vores hostel, da jeg skulle snakke med Daniel over Skype. Det var dejligt at se ham igen og snakke med ham gennem Skype. Jeg fik også lagt billeder ind og skrevet dagbog. Vi sad nede i lobbyen på vores hostel og senere kom nogen af de andre ned til os. Det var rigtig hyggeligt. Selvom vi havde gået så meget hele dagen, så ville Sissel og jeg løbe en tur. Vi gik ned til Det Hvide Hus og så løb vi rundt i en park, det var varmt fordi vejret var lummert og solen skinnede, men det var rigtig dejligt. Så var vi nogen stykker, som tog ud at spise sammen på en lille restaurant, ved navn Cigo og der fik jeg pizza. Det var meget hyggeligt og maden smagte rigtig godt. Så gik vi tilbage til vores hostel og satte os ned i lobbyen for at skrive dagbog, lægge billeder ind, snakke og hygge os sammen. Det var super hyggeligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar