lørdag den 17. marts 2012

New York City :)


Kære læsere
Bygningen hvor John Lennon boede og senere døde
Efter flere timers søvn var alle friske og udhvilet og det var meget godt, da vi havde en lang dag foran os. Vi skulle på sightseeingtur med bus rundt i New York og dagen var tæt pakket med en masse spændende oplevelser. Vi havde en lokal guide med, som hedder Tom og han var med os hele dagen. Vi startede med at køre lidt rundt på de forskellige streets, hvor vi bla. så den bygning hvor John Lennons boet på et tidspunkt og hvor han senere blev slået ihjel. Vi så også Lincoin Centeret, The Metropolian Museum, som bla. har 30 mio genstande inde i bygningen. Det er alt fra bøger til diverse ting. Trump Tower som er bygget af Donald Trump, Empire State Building, som rummer 110 etager og ikke mindst 73 elevator. Sidst men ikke mindst, så vi Times Square hvor hele området er total oplyst om aftenen pga. alle de reklamer og belysninger der er.
New York City :)
Herefter skulle vi på en 2 timers sejltur på Hudson River, hvor vi så byen fra en anden vinkel og selvfølgelig Frihedsgudinden på tæt hold. Undervejs havde vi en ældre guide, som var godt rutineret i at fortælle en masse om alle de spændende bygninger og seværdigheder vi så undervejs. Det var rigtig flot at se hele byen fra vandsiden og jeg kunne godt fornemme hvor de to tvillingetårne skulle have stået. Efter vores sejltur gik turen videre til the Chelsea Market hvor vi skulle have frokost. Det var et lille center, hvor der var alverdens forskellige mad. Det var alt fra italiensk, thai, fastfood til sushi, så der var noget for en hver smag. 
Frihedsgudinden og jeg :)

Så skulle vi igen ud på en lille bus tur hen til Ground Zero. 
Vi kunne ikke komme ind på selve pladsen, da man skal have billetter og da ventetiden er lang. Men vores lokal guide vidste selvfølgelig lige hvilket bygning vi skulle i for, at vi stadig kunne se Ground Zero. Det var rigtig spændende at se Ground Zero, men også rigtig tankevækkende. Alle var berørte af det hele, men samtidig var det også spændende at se. Der hvor tvillingetårnene stod, er der nu en kæmpe mindeplads, men samtidig også en byggeplads, da de nu er i fuld gang med, at bygge endnu to tårne, men mangler stadig to mere. De bliver ens, men har ikke samme højde. Det ene hedder The Freedom Tower og bliver New Yorks højeste tårn, endnu højere end tvillingetårnene. Mens de andre bliver mindre.
Ground Zero i baggrunden

Selvom vi alle var tæt proppet med informationer i hovedet, var dagen ikke slut endnu. Vi skulle op i Top of the Rock som er en bygning med 70 etager og hvor du kan komme helt op i toppen og se udsigten over hele New York. Selvom bygningen har så mange etager tog det kun 43 sekunder at komme fra start til slut. Elevatoren kører kun op til 67 etager og så skal man gå op til de sidste tre etager. I elevatoren var luftet af glas, så man kunne kigge op og se hvor hurtigt det egentlig gik. Det at det kun to 43 sekunder, var i sig selv rigtig fascinerende. Oppe på toppen var der en fantastisk udsigt over hele New York. Så langt øjet rakkede kunne du se bygninger, broer, floder og meget mere. Det var en kæmpe oplevelse og der kunne vi virkelig fornemme hvor stor en by New York er. Hvis ikke vi havde en tidsplan vi skulle følge, kunne jeg nemt have stået der i flere timer og bare blive ved med at kigge ud over byen.. 
Empire State Building 


Selvom jeg var mæt af alle de informationer og spændende ting vi havde oplevet hele dagen, manglede vi stadig én ting. Det sidste punkt på programmet var, at vi skulle spise aftensmad sammen på en restaurant som hedder noget med Hardland Brewery. Det var et rigtig dejligt sted, vi hyggede os og maden var rigtig god..
Central Park i baggrunden















1 kommentar:

  1. Hej Nanna
    Bedre sent end aldrig - jeg har først lige fået kigget på din blog. Men det er rigtig spændende læsning og jeg glæder mig til at læse videre. Nyd de sidste par dage.
    Mange knus Birgitte :-)

    SvarSlet