torsdag den 29. marts 2012

Ankomst til LA :)

D. 25.03.12
Selvom Sissel og jeg kom sent i seng i går, havde vi sat vækkeuret til kl. 06.30 da vi skulle ud at løbe en tur. Lige da vækkeuret ringede, kunne vi ikke rigtig overskue at løbe og havde egentlig mere lyst til at blive hjemme og sove lidt mere. Men vi havde begge sat os for at vi skulle afsted, så vi tog os sammen og fik løbet 4 km. Det var bedre vejr at løbe i i dag, solen var ikke kommet frem endnu og det var køligt i luften. Men alligevel var det hårdt og vores ben føltes meget tunge. Men Sissel og jeg er nogen seje tøser, så vi gennemførte løbeturen hurtigt. Da vi kom tilbage gik vi i bad og fik pakket de sidste ting i kufferten inden vi mødtes med Mille, Cecilie og Charlotte og gik ned til morgenmadsbuffeten på hotellet. Kl. 9.00 skulle vi mødes med alle de andre ved bussen og så gik turen mod LA. Hvis det gik efter planen med trafikken osv., så skulle vi kører i bus i 5 timer før vi kom til LA. Men da vi havde kørt en times tid holdte vi inde ved et stort shopping outlet og her skulle vi være i 2 timer.


Mine nye converse sko
Jeg fik købt et par hvide converse sko til halvpris i forhold til Danmark, så det var ret billigt.. Jeg gik rundt sammen med Lisbeth, Sissel og Mille og vi fik kigget en masse butikker, men købte ikke det helt vilde. Jeg købte ikke andet end mad og mine converse sko, men tiden gik også hurtigt og vi skulle næsten afsted med det samme igen. Nu regnede vi alle med, at det skulle blive en behagelig bustur og især når vi skulle kører så langt. Men Jacob havde valgt vi skulle kører på et tidspunkt, hvor alle andre også skulle kører. Så vi kørte stortset i kø hele vejen og vores bus chauffør valgte, at kører et stykke, bremse hårdt op, kører et stykke og bremse hårdt op og sådan fortsatte det hele vejen til LA. Vi snakkede alle om at han kørte dårligt, men vi kunne jo ikke gøre så meget andet end at finde os i det.  Til en forveksling var det trods alt dejligt, at vi ikke skulle flyve denne gang. Køreturen blev godt nok nået længere end vi lige havde regnet med og det blev først aften inden vi nåede til LA. Men jeg udnyttede køretiden med, at snakke med de andre piger, læse i min bog, skrive lidt dagbog og sove. Så tiden gik alligevel hurtigt.

Santa Monica
Da vi kom til LA var det dårligt vejr, for første gang på vores tur regnede det på højlys dag. Men heldigvis skulle vi bare kører i bus hele dagen, så det gjorde ikke så meget at det regnede. Pga. trafikken blev vi 1,5 time forsinket, så da vi endelig kom frem var vi alle lettet over at vi ikke skulle kører mere. Vi blev delt ind på 4 værelser, hvor drengene skulle bo med fremmede mennesker. Pigerne blev inddelt på 3 værelser, 10 på et værelse, 9 på et andet og 8 på det sidste. Jeg bor sammen med Sissel, Stina, Lise, Louise, Marie, Elisabeth, Cecilie og Charlotte. Vi fik hurtigt fundet hver sin seng og derefter gik vi alle ud for at spise. Det var meningen vi skulle spise sammen, men var også svært at finde et sted til så mange mennesker på én gang. Så vi delte os op og jeg spise sammen med Mille og Lisbeth. Jeg kunne ikke spise så meget, så jeg fik en salat med avokado og mango og det smagte rigtig godt. Vi sad på en restaurant, som ligger på Monica Beach og det ligger lige ned til vandet.  Det var super hyggeligt og dejligt at sidde så tæt ved vandet.
Efter en times tid tog vi tilbage til vores hostel, som ligger meget centralt og tæt på vandet. Vi gik ned i hostel’s lobby, hvor vi kunne komme på nettet og lagt billeder ind på computeren. Lidt efter lidt kom der flere fra holdet og selvom der var andre mennesker fra hostel, så overtog vi næsten hele lobbyen fordi vi var så mange. Men det var dejlig afslappende og super hyggeligt at vi sad der sammen, selvom vi alle sad med hver vores computer eller ipad. Vi kom også hurtigt til at snakke meget højt fordi vi var så mange i et rum, så efter noget tid gik jeg ind på værelset. Det var lidt mere fredeligt også sad jeg og snakkede med Lise, Stina og Sissel, mens Charlotte og Cecilie lå i deres seng. Vi sad og snakkede indtil de andre piger kom ind på værelset og lidt efter gik vi i seng..

tirsdag den 27. marts 2012

Sightseeing i Las Vegas

D. 24.03.12
I dag havde Sissel og jeg sat vækkeuret til kl. 7.30 fordi vi skulle ud at løbe en tur. Men vi kunne ikke rigtig tage os sammen til at stå op der, så vi blev liggende i sengen en halv times tid. Så løb vi en tur rundt i et boligkvarter, som ligger tæt på vores hotel. Selvom vi stod på tidligt op, så var det stadig varmt at løbe fordi luftfugtigheden var høj. Men vi fik løbet omkring 4 km og det var rigtig dejligt. Så mødtes vi med Mille og sammen gik vi hen i 7eleven for at købe lidt morgenmad, satte os nede ved et hyggeligt spise område ved hotellets pool og spiste. Lidt efter kom nogen af de andre og så sad vi og snakkede lidt. De fleste var ramt af hovedpine fra i går aftes og kunne ikke overskue at lave så meget. Så de satte sig nede ved poolen, tog sol eller badet i poolen hvor vandet var isene koldt. Så de fik et chok da de gik i vandet og vi andre var glade for vores beslutning om ikke at hoppe i vandet. I stedet sad jeg og skrev dagbog, hørte musik og snakkede med de andre piger. Vi var mange som sad dernede og slappede af og det var super hyggeligt.
Pandekager med is og flødeskum
Da det var vores sidste dag i Las Vegas og v havde fri hele dagen, synes vi det var ærgerligt at være på hotellet hele dagen og slappede af, selvom det var tiltrækkende. Så Mille, Sissel, Lisbeth og jeg lagde en plan for resten af dagen og så tog vi en taxa ind til byen. Vi ville købe billetter til Mysteré som er et show lavet af Cirqus De Soleil, så vi tog hen til Treasure Island for at købe dem. Da billetterne var i hus, tog vi videre en til Fashion Show Center, hvor vi skulle shoppe. Jeg fik købt en rigtig lækker tynd striktrøje og en enkel flot kjole med til blonder. Efter et par timer med shopping, var det tid til en sen frokost. Vi fik alle noget italiensk mad og det var dejligt at prøve noget nyt. Så tog vi endnu en taxa hen til Streasure Fier, som også er et hotel i Las Vegas. Grunden til vi skulle derhen var, at man kunne springe en form for frit fald fra toppen af bygningen, men hvor du var spændt til en vier så det var et kontrolleret fald. Sissel ville rigtig gerne prøve det, så vi tog derhen så hun kunne få muligheden for det. Lidt efter kom der nogen flere fra holdet som også gerne ville prøve det, så sammen gik vi hen til billetsalget. Men desværre blæste det for meget, så de kunne ikke få lov til at springe og da det var vores sidste dag i Las Vegas var det deres sidste chance, så det var rigtig ærgerligt for dem.

Da planen for det spring ikke lykkedes alligevel, så tog vi tilbage til shopping centeret og spise pandekager med is. Det var første gang på turen jeg fik pandekager og det var rigtig dejligt. Selvom vi var lidt trætte og mætte af en masse shopping timer og oplevelser, var dagen ikke slut endnu. Vi tog tilbage til Treasure Island, da showet begyndte kl. 19.00. Vi kørte med en irriterende taxa chauffør, som ville have flere penge af os end der egentlig stod på taxameteret. Vi skulle give 9.50 $ så vi gav ham 20 $, men han ville ikke veksle, så gav vi ham 10 $, men det var ikke nok. Han låste dørene og sagde han skulle have 12 $, så det gik han og så låste han op igen. Det var lidt ubehageligt at opleve, så vi var glade og lettet over at vi ikke skulle kører med ham mere. Vi skulle bare væk derfra og skyndte os hen til showet.
Udsmykningen inde i salen
Denne gang fik vi rigtig gode pladser, vi sad på anden bagerste række og kunne se det hele. Selve showet var lavet af en masse akrobatik, gymnastik, spring og der skete en masse hele tiden så det var lidt forvirrende, men det lagde de også op til igennem navnet. Man kunne godt fornemme de havde brugt mange timer på at øve sig, for det hele så så legende let ud. Det var helt fantastisk og underholdende hele vejen igennem. Vi fik rabat for billetterne fordi vi er studerende, så vi gav kun 70 $ og det var rigtig dejligt. Det var alle pengene værd. Da showet var færdigt tog vi endnu en taxa hjem til hotellet og vi havde lyst til bare at smutte i seng med det samme efter den lange dag. Men vi skulle i gang med at pakke vores kuffert endnu en gang, da vi skal videre til LA i morgen.
Men vi kom forholdsvis tidligt i seng, det var tiltrækkende og dejligt. 

Grand Canyon

D. 23.03.12

I dag skulle vi tidligt op, da vi havde et langt program foran os. Så Sissel og jeg stod op kl. 6 og gik ned for at spise morgenmad på hotellet sammen med mange af de andre. Det var en rigtig lækker buffet, men selvfølgelig kunne jeg ikke spise så meget af det dejligt mad så tidligt på morgenen. Kl. 7.00 skulle vi alle mødes foran hotellet og der blev vi hentet med bus. Vi mødte også vores guide Manfred, som skulle være sammen med os hele dagen. Derefter gik turen til det overvældende Grand Canyon. Da vi fløj over Grand Canyon, så det ud til at det lå rimelig tæt på Las Vegas. Men vi skulle kører i bus i 3 timer for, at komme ud til første stop som var en parkeringsplads hvor vi skulle skifte bus. Vores gode bus skulle holde der indtil vi kom igen og så skulle vi kører videre i en rigtig gammel bus. Vi skiftede bus fordi vi kørte videre ind på indianernes område og fordi vejene var meget bombede og smalle. Så vores bus havde svært ved at komme igennem området.


Earl Point ved Grand Canyon
Derefter kørte vi ca. 45 min hen til det område, som de kalder airport og det var her vores rundtur i Grand Canyon startede. Her havde de personer som havde lyst til det, mulighed for at få en helikopter tur over Grand Canyon og andre kunne være nede på jorden og blive kørt rundt i bus til de forskellige udkigsområder. Det første sted hedder Earl Point og det var en helt ubeskrivelig udsigt. Det var helt fantastisk og slet ikke til at forstå at det virkelig var Grand Canyon vi stod i. Vi fik taget en masse billeder af hinanden med den flotte udsigt som baggrund og vi stod også længe og tog en masse hoppe billeder. Det var meget sjovt. Da vi havde taget de billeder vi skulle, kørte bussen videre. Det var et meget smart system, at der kom en bus hvert 5 min også kunne man bare hoppe af og på som man havde lyst til.

Sidste udkigspost ved Grand Canyon
 Så kørte bussen videre til det sidste stop, hvor vi kunne få taget endnu flere fede billeder og stå og nyde den fantastiske udsigt. Vejret ved Grand Canyon kan variere meget pga. klimaet og bjergene omkring det. Så inden vi skulle afsted, var vi spændte på hvordan det blev, men håbede på det bedste. Heldigvis hørte vejrguderne vores håb og det var rigtig lækkert vejr derude. Det var dejlig varmt, solen skinnede og det var skyfrit. Perfekt vejr til at nyde oplevelsen endnu mere. Det sidste sted fik vi også frokost og mødtes med de andre piger som havde været ude at flyve i helikopter. Her snakkede vi med hinanden, spiste og tog sol. Det var super hyggeligt og afslappende.


Hoover Dam
Efter nogle timer ved Grand Canyon var det tid til, at tage den lange vej tilbage til Las Vegas og vores hotel. Men inden vi nåede helt til Las Vegas stoppede vi ved Hoover Dam, som er en mega stor dæmning. Den har også været med i nogle amerikanske film, så det var lidt surrealistisk at se den i virkeligheden. Det var rigtig flot og helt fantastisk at der ligger sådan en stor dæmning midt ude i ingenting.


Da vi kom tilbage til hotellet var vi trætte og kunne ikke rigtig overskue mere, men dagen var ikke slut endnu. Inden vi tog afsted fra Danmark havde vi bestilt en partybus, som skulle kører os gennem gaderne i Las Vegas om aftenen. Så vi havde kun to timer fra vi kom tilbage til hotellet, til vi skulle med partybussen.  Så Mille, Sissel, Cecilie, Charlotte og jeg bestilte pizza og mens vi ventede på pizzaerne gjorde vi os klar. Sissel og jeg fik Christian til at købe noget alkohol til os og så var vi klar til at feste. Alle var i godt humør og var klar på at feste. Der var fed musik og vi havde det alle super hyggeligt og sjovt sammen. Det var fedt at kører rundt i den party bus og især når vi kørte rundt på The Strip i Las Vegas. Vi havde lejet bussen i 3 timer og dem der var over 21 tog videre i byen, mens vi andre festede videre og kørte tilbage til hotellet. Efter en lang oplevelsesrig, spændende, sjov og hyggelig dag og aften, var det dejligt at komme i seng og sove i de bedste senge vi har haft indtil videre.

Ankomst til Las Vegas

D. 22.03.12

I dag skulle vi tidligt op, så vores vækkeur ringede allerede kl. 05.45. Vi havde 45 min til at gøre os klar i, få pakket det sidste i kufferten, tjekket værelset for glemte ting og enten bære eller kører vores kuffert 6 etager ned til lobbyen, hvor vi skulle mødes med de andre kl. 6.30 og kører med bussen til lufthavnen. Vi skulle kører omkring 20 min for, at komme til lufthaven og derefter gik det hurtigt med at tjekke ind. Vi var ved vores gate omkring 2 timer før vi skulle flyve, som man jo altid skal. Så sad vi alle sammen og slappede af, fik lidt at spise, snakkede sammen, var lidt på nettet og ellers bare ventede på, at vi kunne komme ombord på flyet. I forhold til det andre gange hvor vi skulle flyve, sad vi nogenlunde sammen alle sammen. Men denne gang, sad vi meget spredt i flyet. Stortset alle sad ved siden af fremmede mennesker, men jeg fik heldigvis en vinduesplads og skulle sidde sammen med Mille. Det var rigtig dejligt J Under flyveturen benyttede jeg tiden til, at skrive lidt dagbog fra i går og ellers bare slappede af. Efter ca. 2 timer og 30 min landede vi i lufthavnen i Dallas. I Dallas ventede vi ca. en times tid før vi skulle om bord på flyet igen og i mens kunne vi få købt flere forsyninger til flyveturen, få lidt at spise og ellers bare slappet af.



Fælles billede ved det kendte Las Vegas byskilt
Så gik turen videre til Las Vegas og det fly vi sad i var ikke så bredt, som dem man flyver lange ture i. Der var 5 rækker og igen, var vi bare blevet spredt rundt i flyet så nogen sad samlet, mens andre sad alene. Det var rigtig ærgerligt, men det kunne vi jo ikke gøre så meget ved. Denne gang sad jeg i mellem to fyre, den ene var Rasmus og den anden var en rigtig lokal Texas guy. Det var den måde han snakkede på og ved ikke hvorfor, men synes bare han lignede en fra Texas. Det var hyggeligt at sidde ved siden af Rasmus og selvom vi begge sov lidt under turen, så fik vi også snakket lidt. Under flyveturen kunne vi se ud over landet og vi fløj over Grand Canyon og det var rigtig flot. Alt var ødet og det var en kæmpe ørken, som strækker sig over et stort areal. Ud af ingen ting begyndte husene at dukke op og det var et mærkeligt syn. Lige pludselig var der en kæmpe by og en masse små huse. Der bor ca. 2 mio. i Las Vegas, så det siger lidt om hvor stort et område det dækker.

Vores lokale guide Manfred "Manny"
Da vi kom til lufthaven og alle havde fundet deres kuffert, mødte vi vores guide som hedder Manfred og kommer fra Tyskland, men har boet i Las Vegas i 30 år. Han bliver kaldt ”Manny” fordi hans rigtige navn er svært at sige for amerikanerne. Han skulle være vores guide de næste par timer. Med det samme vi kom ud af lufthavnen blev vi mødt af en masse limousiner som lignet op på rad og række og klar til at kører folk ind til byen. Det var lidt surrealistisk, at se så mange limousiner med det samme, men så vidste vi også bare at nu var vi kommet til Las Vegas. Vi blev kørt rundt i bus og så masse wedding  chapel, hvor folk kan blive gift og endda i en drive in. Så kørte vi en til det berømte skilt hvor der står Welcome to Las Vegas, som man også har set mange gange på film og der fik vi taget endnu et godt fællesbillede. Så kørte vi op ad The Strip, som er den gade hvor det hele sker. Der så vi alle de forskellige hoteller, og det var igen lidt surrealistisk. De gør virkelig meget ud af at tiltrække folk til deres hoteller, og de gør det på hver deres måde. Der er mange hoteller, som mest af alt ligner noget fra Disneyland, fordi der er lidt eventyrlig over det. Andre har formet det som en pyramide, eller belagt hele bygningen med noget der ligner guld. Det er en lidt mærkelig fornemmelse, at flyve over ørken og så lige pludselig komme til en by, som er fyldt med en masse glimmer og farver samlet på et sted. Vi fik også taget et fælles billede ved det kendte Las Vegas byskilt.
Efter et par timers guidetur rundt i byen, var det tid til at tjekke ind på vores hotel. Vi havde alle glædet os til, at vi skulle bo på et rigtig hotel og ikke noget hostel. Jeg kom til at bo sammen med Sissel og det var dejligt. Vi har nu boet sammen alle de andre steder og har det rigtig godt med hinanden, så det var meget sjovt at vi skulle bo sammen igen. Vores hotelværelse er ligesom et lille hus, med to dobbeltsenge, badeværelse, et lille tv areal og et lille te køkken. Super hyggeligt og dejligt med masser af plads. Vi kunne nemt bo fire på sådan et værelse, når man tænker på hvor mange vi har boet sammen før. Men vi klager skal ikke. Det var så varmt i Las Vegas, så med det samme fik jeg skiftet til sommertøj og det var rigtig dejligt. Så var det også blevet tid til at spise aftensmad og Sissel og jeg mødtes med Lisbeth, Majken, Mille, Cecilie og Charlotte foran hotellet og sammen gik vi ned til byen for, at finde et sted at spise. Vi spiste på en lidt fin restaurant Mona Mi Gabbi, som var rigtig hyggeligt og maden smagte rigtig godt. Så så vi et kæmpe springvandsshow i en stor sø foran hotel Bellagio. Det var alle mulige forskellige springvand, som bevægede sig til noget klassisk musik og så var der også forskellige farver ind over. Det var super flot og da det var mørkt blev det meget pænere. Det varede ca. 10-15 min og derefter tog vi hjem. Vi var alle trætte og kunne ikke rigtig overskue at gå 15 min hjem til hotellet, så vi valgte at dele en taxa. Lisbeth og Mille gik med op på værelset og blev og snakkede lidt med os. Det var super hyggeligt. Så var det tid til at gå i seng, da vi skal tidligt op i morgen og har en lang dag foran os.

torsdag den 22. marts 2012

Sidste dag i Washington

D. 21.03.12

Gruppe billede ved zoologisk have
I dag havde vi fri hele dagen og så vi kunne få lov til, at sove lidt længere end vi plejer. Der var morgenmad på vores hostel mellem kl. 8.30 og 9.30, så vi havde aftalt med hinanden på værelset at vi stod op kl. 9.00. Det var dejligt at sove længe og det benyttede alle sig også af. Efter morgenmad var vi en stor gruppe som mødtes nede i lobbyen på vores hostel og derefter tog vi metroen til Cleveland Park, som ligger lidt ude for centrum. Her skulle vi i zoologisk have og det var gratis, så det var jo en ekstra bonus J De første steder vi gik hen, sov dyrene stadig eller også gemte de sig for os, vi kunne hvert fald ikke se dem. Vi jokede også lidt med, at det sikkert var derfor det var gratis fordi der ingen dyr var. Men da vi gik videre rundt i haven, så begyndte dyrene så småt at dukke op. Vi så rigtig mange forskellige dyr: krybdyr, elefanter, pandaer, aber, gorillaer, slanger, skildpadder, krokodiller, frøer, kæmpe skildpadder, blæksprutter, søstjerner, tiger, løver og meget mere. Efter et par timer tog vi videre og selvom vi ikke fik set alle dyrene, fik vi set de vigtigste. Det var rigtig hyggeligt at være i zoologisk have og dejligt at vi var så mange som tog derhen sammen.

Bueger menu på Hard Rock Café
Det var blevet tid til frokost og da alle ville noget forskelligt delte vi os op i små grupper, som så kunne følge ad resten af dagen. Jeg tog metroen tilbage mod centrum sammen med Mille, Mia, Sissel, Lisbeth, Cecilie og Charlotte. Vi tog på Hard Rock Cafe og vi fik alle sammen burger og pommes frites. Det smagte mega godt og mættede rigtig meget. Det var super hyggeligt at sidde derind, betjeningen var god, stemningen var god og de spillede en masse godt musik.  Vi sad derinde længe og hyggede os. Det var rigtig dejligt at vi bare selv kunne bestemme hvad vi havde lyst til at lave og i hvilket tempo det skulle foregå i. Da vi ikke rigtig havde shoppet så meget i New York, besluttede vi at gå på shopping i Washington DC. Vi gik i H&M og der fik jeg købt nogle joggingbukser, to t-shirt og en top for omkring 200 kr. Det var rigtig billigt og fik næsten lyst til, at købe mere derinde. Men vi skulle passe på vores vægt i kufferten, da turen går videre til Las Vegas i morgen og der er kun gået lidt over en uge, så der er masser af muligheder for, at shoppe noget mere de næste to måneder J
Efter to timers tid med shopping, var vi så trætte så vi gik tilbage til vores hostel. Vi gik op med vores ting på værelset, tog vores computer og gik ned og sad i lobbyen og slappede af. Der var en masse lædersofaer ved siden af hinanden, så det var lidt ligesom en stue. Der sad vi bare og slappede af, fik lagt billeder ind, skrevet dagbog, skypet med Danmark eller var på facebook. Lidt senere kom nogle af de andre fra holdet og til sidst sad vi mange dernede. Selvom vi sad med hver sin computer, snakkede vi stadig sammen på kryds og tværs og det var rigtig hyggeligt. Jacob vores leder kom også derned og snakkede med os. Han fortalte en masse om sig selv, at han har rejst meget rundt i sit liv, men var først til september sidste år, at han fik jobbet som tur leder hos Dansk Studie Center. Han søgte jobbet en time for fristen udløb og så fik han det. Han er rigtig flink og ved en masse om det at rejse. Det er et sjovt, men også et hårdt job han har. Han skal klar 24 timer i døgnet, han skal være vores mor, far, bror, ven og tur leder. Der er nok at se til for ham, men han elsker at rejse og være sammen med unge på min alder, så han nyder det rigtig meget. Det er også dejligt, at vi kan snakke med ham på den måde, så bliver vores venskab til ham også meget bedre og det er rigtig dejligt. Vi sad dernede i flere timer og hyggede os. Mens alle de andre gik ud for at spise, skulle vi 7 piger ikke have noget aftensmad, da vi stadig var mere end mætte efter vores frokost. Men Sissel, Cecilie, Charlotte, Majken og jeg gik ud for at købe muslibar og kiks til senere på turen og til flyveturen i morgen.

Sådan så værelset ud efter bare én dag :-)
Da vi kom tilbage, gik Sissel og jeg i bad og derefter skulle der bare pakkes kuffert. Vi skal videre til Las Vegas i morgen og kufferten må kun veje 20 kg, når vi flyver indrigs, så alt skulle ud af kufferten og pakkes ordentlig ned i den igen. Jeg fik også lidt af Mille, Mia og Stina’s ting, fordi de ikke havde plads i deres kuffert og jeg havde plads til det i min. Så vi gjorde det på den måde, så de ikke skulle smide deres ting ud. Da vi var færdige med at pakke, så sad Stina, Sissel, Jeanne, Mille, Mia, Lene og jeg og snakkede på værelset. Vi fortalte alle en masse om hinanden og lærte hinanden lidt bedre at kende. Det var rigtig hyggeligt og dejligt. Vi var alle enige om at gå tidligt i seng, da vi allerede skal afsted fra vores hostel kl. 6.30 i morgen tidligt…

onsdag den 21. marts 2012

Sightseeing i Washington


Det Hvide Hus
I dag stod vi alle op kl. 7.30 for, at kunne gøre os klar og nå det til tiden uden at det blev et kaos for os alle. Så skulle vi mødes med Ruth og så startede vores 4,5 times guidetur med Ruth. Vi startede med at se Det Hvide Hus, som kun ligger 6 bloks fra vores hostel, så det var kun en gå afstand fra hvor vi bor. Inden vi nåede helt hen til det hvide hus, fortalte Ruth at en kvinde demonstrerede mod atomkraft i et telt foran Det Hvide Hus. Hun havde ligget boet der siden 1981, 24 timer i døgnet og hvis hun skulle noget andet, så var der andre som skulle sidde i teltet i stedet for hende. Foran Det Hvide Hus, legede vi alle paparazzi og tog en masse billeder. Jeg synes Det Hvide Hus er stort, men det virkede meget større på TV. Det var en fed oplevelse, men også lidt surrealistisk at stå foran det berømte hus. Vi var alle enige om, at Barack Obama godt lige kunne komme udenfor og vinke til os, men han dukkede desværre ikke op. Ruth fortalte også at når vi ser live tv fra Det Hvide Hus, så er det ikke live alligevel. Så har de forskellige nyhedsstationer bare et billede af Det Hvide Hus i baggrunden.


Fælles billede i Washington
Derefter gik vi videre på vores tur hen til et højt smalt tårn, som er et moment for John F. Kennedy.  Tårnet startede med at blive bygget inden 2. verdenskrigen, men under krigen stod byggeriet stille. Efter krigen begyndte byggeriet igen, men denne gang med en anden slags sten end første omgang. Så på selve momentet kan man se, at der er forskellige slags sten. Rundt om selve momentet står der en masse amerikanske flag, og det ser rigtig flot ud. Så gik vi videre hen til endnu et moment for 2. verdenskrig, som George Bush fik lavet da han var præsident. Så fortsatte den lange gåtur hen til United States Capitol, som er et slags folketing de har i Washington. Det tog lidt tid at komme derhen, da den iriske premierminister var i byen og skulle spise frokost med præsidenten. Så da vi gik op mod indgangen, blev vi stoppet da vejen var afspærret fordi præsidenten skulle kører forbi. Så vi fik set præsidentens bil og alle hans sikkerhedsfolk og deres biler. Der stod også politi alle vegne for, at afspærre vejen og holde orden med det hele. Det var lidt fedt at Barack Obama kom kørende, nu da vi hade snakket om at han godt lige kunne komme forbi nu, hvor vi kom helt fra Danmark og gerne vil se ham.

Efter vi kom igennem en masse sikkerhedskontrol, kom vi ind på The Capitol og startede med at se en film omkring alt det der sker derinde. Så mødte vi endnu en guide, som var rigtig sjov. Han kunne snakke lidt dansk, hollandsk og selvfølgelig amerikansk. Han fortalte lidt om de forskellige statuer som stod derinde. Da vi skulle ud, troede vi det var nemt, men det var det ikke. Vi skulle igennem en labyrint, da de havde spærret mange af udgangene af pga. det med præsidenten. Det er helt vildt så meget sikkerhedskontrol de har herover og det er overalt, men det er selvfølgelig også forståeligt nok. Så var vores guidetur slut og så havde vi fri resten af dagen. Cecilie og jeg gik tilbage mod vores hostel, da jeg skulle snakke med Daniel over Skype. Det var dejligt at se ham igen og snakke med ham gennem Skype. Jeg fik også lagt billeder ind og skrevet dagbog. Vi sad nede i lobbyen på vores hostel og senere kom nogen af de andre ned til os. Det var rigtig hyggeligt. Selvom vi havde gået så meget hele dagen, så ville Sissel og jeg løbe en tur. Vi gik ned til Det Hvide Hus og så løb vi rundt i en park, det var varmt fordi vejret var lummert og solen skinnede, men det var rigtig dejligt. Så var vi nogen stykker, som tog ud at spise sammen på en lille restaurant, ved navn Cigo og der fik jeg pizza. Det var meget hyggeligt og maden smagte rigtig godt. Så gik vi tilbage til vores hostel og satte os ned i lobbyen for at skrive dagbog, lægge billeder ind, snakke og hygge os sammen. Det var super hyggeligt.

Første dag i Washington

Et blomstertræ i Arlington Memorail
I dag var det tid til at forlade Philidaphia og da vi var 27 piger, som skulle dele det samme badeværelse var der et stort kaos. Vi stod alle op samtidig, skulle gøre os klar, spise og pakke så vi var klar til at tage af sted. Vi skulle være klar kl. 8.30 og ventede på bussen. Pga. en masse trafik blev bussen forsinket og mens vi stod og ventede kom der en bil kørende og holdte lige ved siden af os. Ud af bilen kom der nogle fyre og lidt ældre mænd, de løb og boksede ud i luften. Vi undrede os lidt over hvad der skete, men synes det var lidt underholdende alligevel da vi bare stod og ventede på bussen. En af de ældre mænd, begyndte at snakke om, at han var verdensmeter i 1992 og at han havde bokset mod Brian Nielsen. Vi troede ikke rigtig på ham og tænkte det sikkert bare var løgn. Så nogle af de andre piger og Jacob søgte om ham på nettet og det vidste sig, at det var sandt.  Han hedder Bert Cooper og fra 64, så det var jo rimelig fedt at vi lige så en kendt på tæt hånd også selvom det er nogle år siden han blev verdenskendt. Da de havde fået lidt opmærksomhed fra os, var de færdige med træningen og kørte derefter igen. Rimelig godt timet for så kom vores bus og så skulle vi kører mod Washington. Køreturen varede 3,5 timer og selvom det lyder længe, så gik tiden alligevel hurtigt og det var dejligt.

Et billed af en lille del af kirkegården
Da vi ankom til Washington mødte vi vores kvindelig guide som hedder Ruth. Det var blevet tid til frokost, så vi kørte hen til et stort indkøbscenter hvor der var alt muligt forskellig mad vi kunne købe. Vi havde kun en halv time, så jeg valgte at købe en cesar salaed og det var rigtig lækkert. Derefter gik turen videre til Arlington Memorial, som er en kirkegård hvor der ligger omkring 350.000 mennesker. Det specielle ved denne kirkegård er, ud over at den er så stor, så ligger der kun mennesker som har været i militæret på den ene og den anden måde. Det kan være soldater som døde i krigen, eller folk som havde været i militæret i flere år. Der skulle hvert fald være nogle krav for, at man kunne blive begravet der. John F. Kennedy, hans kone, den ene af hans døtre og han bror lå også begravet der.
John F. Kennedy's gravsten
Selvom det var en lidt underligt at gå rundt der blandt alle de gravsteder, så var det rigtig flot. Alle gravstene var hvide og det hele var meget velholdt, der gik gartner rundt og passede området så det hele så flot ud. Så kørte vi rundt i bussen og så endnu flere momenter. Byen er seriøst fyldt med en masse momenter og resten af dagen, så vi ikke andet end momenter på vores bustur. Det var spændende nok i starten, men til sidst var det lidt træls at vi ikke så andet. Vejret var heldigvis rigtig lækkert, solen skinnede og der var næsten ingen vind. Jeg fik også sol for første gang på denne tur.
Så var det tid til at vi kunne tjekke ind på vores hostel. Det var dejligt endeligt at komme frem, da vi bare havde startet vore guidetur lige med det sammen vi kom til Washington. Så da kl. var 16.30 kunne vi tjekke ind. Vi bor på Hostelling Internationalt hostel, som ligger meget centralt i byen. Vi fik alle et armbånd lidt a la festival armbånd som vi skal rende rundt med, så de kan holde styr på os og hvis vores værelseskort bliver væk. Igen skulle vi bo 9-10 personer på et værelse, men heldigvis er værelset stort og sengene meget bedre end de andre steder og det var rigtig dejligt. Vi vænner os hurtigt til at bo så mange sammen og er gode til at tage hensyn til hinanden, så det hele også bliver lidt nemmere. Jeg bor på værelse med Sissel, Stinna, Sabine, Katrine, Mille, Mia, Jeanne, Lene og Marie. Vi fik hurtigt fundet vores seng, indrettet os og derefter var det bare at komme i seng…

Philidaphia



Vores guide Amy
I dag skulle vi tjekket tidligt ud af vores hostel, da vi skulle videre til Philidaphia. Bussen blev lidt forsinket da der var spærret meget af området af, fordi der var halvmaraton i New York. Da bussen endelig kom og vi fik alle kufferterne pakket i bussen, kunne vi se frem til en 2 timers køretur i bus mod Philidaphia. De fleste brugte turen på at sove, skrive dagbog, læse blade, hører musik eller bare snakke. Da vi ankom til Philidaphia mødte vi vores kvindelig guide, som hedder Amy. Hun var en ældre dame og ikke særlig høj. Hun var nok et hoved eller to lavere end mig. Hun var rigtig fint i tøjet, da hun havde deres nationaldragt på fra 1800-tallet. Vi startede med at spise frokost og de fleste af os skulle prøve at spise byen kendte sandwich og vi blev alle skuffet. Det var hvidt brød, lidt a la kebab og så smeltet revet os. Det smagte virkelig dårligt, men ned det skulle det. Efter 45 min frokost kunne vores guidetur begynde. Vi startede med at se Independence Hall, hvor vi kunne se nogle gamle historiske bygninger som de så ud i 1800-tallet. De havde også en statue af USA’s første præsident George Washington, som et symbol på at alting startede i Philidaphia. Inde for det samme lille område i byen, var der huse som var bygget i fire forskellige årtier. Det var fra 1700-tallet til det 2100 år hundrede. Det var lidt specielt at se, da bygningerne var meget forskellige. Derefter gik vi videre til et andet museum, som lå lige ved siden af. Her kunne vi også læse en masse om historien og se billeder af, at Dalai Lama og Nelson Mandela havde været i byen for længe siden.

Første fælles billede

Så gik vi videre rundt i byen for, at se nogle af de gamle bygninger som de stadig har bevaret. Vi så bla. en lille vej, hvor husene har sammen stil som dem i den gamle by. Her var de meget smalle og havde 3 etager. Dengang boede folk der ikke havde så mange penge og det var et upopulært område. Nu er bygningerne meget eftertragtet fordi de netop er specielle, charmerende, flotte og fra 1800-tallet. Der var en lidt større bygning end de andre som var til salg og den kostede ikke mindre end 800.000 mio. $. Derefter skulle vi hen til et andet gammelt hus, hvor der engang boede en speciel dame. Hun var den allerførste som syede det amerikanske flag. Nu er huset et museum og igen var det meget småt. Inden turen gik videre skulle vi handle ind til morgen- og aftensmad. Så kørte vi videre på vores tur og endte ved Philidaphia Museum Of Art. Der var vildt mange trapper og da vi kom op af dem alle, var der en flot udsigt ud over hele byen. Så fik vi taget vores første fælles billede, men den flotte udsigt i baggrunden.


Hygge aften :)
Sidste stop på vores tur var ved vores hostel. Det lå langt væk fra byen og lidt ødet. Næsten alle synes det mindede om en scene fra en gyser, især når det blev mørkt. Men der skulle vi være indtil næste morgen. Vi havde fri resten af dagen og der var langt ind til byen, så det hele var lidt primitivt men hyggeligt nok.  Nogen valgte at løbe en tur, andre gå en tur og nyde det gode vejr. Men de sidste valgte at komme på facebook, Skype eller lign. Da der var mulighed for det på fællesområdet.  Jeg gik en tur med Charlotte og Cecilie og senere spillede vi også kort uden for sammen med Majken. Vi spise alle aftensmad sammen inde i fælles arealet, som var en rigtig hyggelig og stor stue. Senere på aften så vi alle sammen Pretty Woman på VHS bånd og Jacob havde købt slik til os. Det var første aften vi alle var sammen og det var rigtig hyggeligt.

Vores hostel var lidt specielt da der var to bygninger. I det ene hus var fælles arealet, stuen og køkkenet. I det andet hus, var alle værelserne eller rettere sagt sovesalene. Vi skulle bo 9-10 personer på hvert værelse og da størstedelen er piger, boede vi 9 piger på mit værelse. Så det var lidt trængt og svært at sove så mange sammen, men jeg fik alligevel sovet mange timer og det var dejligt. Vi kommer meget tæt på hinanden, da vi kan komme til at bo så mange sammen de forskellige steder og skal dele badeværelse med hinanden. Men det går meget godt mellem os alle og det er rigtig dejligt..
Efter nogle hyggelige timer sammen med de andre, var det tid til at komme i seng. Vi gik alle tidligt i seng og samtidig, så vi kunne være friske til endnu en oplevelsesrig dag i morgen.

tirsdag den 20. marts 2012

Sightseeing på Soho i New York

I dag skulle vi på sex and the city tur, som mange af os piger havde glædet os til lige siden vi fik tilsendt et detaljeret program hjemme i Danmark. Da der er to drenge på holdet, Christian og Rasmus fortalte Jacob at for drengene lød det nok værre end det egentlig er. Men Rasmus var meget forberedt, da han havde set hele sæsonen af sex and the city hjemme i Danmark. Vi havde en kvindelig guide og hun vidste rigtig meget om sex and the city og skuespillerne bag serien. Vores guide stillede os nogle spørgsmål undervejs, da vi havde sagt vi var stor fan af serien alle sammen. Men det vidste sig, at hun vidste meget mere end vi gjorde. Hun er jo også guide så det er jo hendes job, at vide så meget J Hun fortalte en masse om serien og undervejs så vi nogle små klip af serien og derefter kørte vi forbi og så hvor det klip i serien var optaget i virkeligheden. Det var lidt surrealistisk, men også spændende at opleve. Turen varede 3-4 timer og ind i mellem fik vi lov til at komme ud af bussen og kigge lidt på området på egen hånd. De fleste af de klip vi så, var optaget på forskellige kvarter på Soho (South Hudson).


Bygnigen der koster 4 mio $
Bygningen fra tvserien FRIENDS
Da vores sex and the city tur var færdig, skulle vi mødes med Tom et andet sted på Soho, da han havde en masse forskellige steder og bygninger som vi skulle se. Vi så bla. en meget speciel bygning som kun var 3 meter bred, med 3 etager og 100 km2 i alt og koster 4 mio. $. Den var meget specielt og selvom det var et dyrt kvarter, var det sindssygt at den koster så meget. Men det var prisen. Vi så også den berømte bygning som er med i serien FRIENDS, hvor det skal forestille at de bor. Det var lidt specielt, men også sjovt at se den. Den bygning er den eneste scene fra serien, som er optaget i New York. Resten blev optaget i en stor studiebygning i LA, men det hele er revet ned nu så det kan man ikke se mere. Så skulle vi videre på vores guidetur og besøge Chinatown på Soho.  Og jeg må sige, at navnet levede virkelige op til de få forventninger jeg havde. Det var ligesom at komme til Kina og gå på et marked hvor man kunne købe tøj, mad og en masse andre ting. Det vildeste og klammeste jeg nogensinde har oplevet var, at vi gik forbi en bod hvor de solgte fisk. Normalt er fisk døde, når vi køber dem i butikker og fiskeforretninger hjemme i Danmark, men her var der levende skildpadder som svømmede rundt i en spand. Og der var også mellemstore frøer, som lå ovenpå hinanden i en spand og det lugtede virkelig dårligt da vi gik forbi. Normalt er jeg godt klare sådan nogle lugte, men det her var alligevel for meget for mig. Så bortset fra det var det spændende nok at opleve Chinatown. De fleste var selvfølgelig kineser og alt stod på kinesisk, så det var lidt specielt at opleve. Hele turen inkl. Frokost varede ca. 3 timer, så da turen var færdig havde vi fri disposition hele dagen og det var forskellige hvad alle skulle. De fleste tog subway’en tilbage mod Times Sqaure og andre til vores hostel.
Sissel og jeg havde siden vi kom til New York snakket om at vi gerne ville løbe en tur i Central Park. Så da vi kom tilbage til vores hostel besluttede vi, at det skulle være nu. Vejret var godt og vi havde lyst til det. Så vi løb en lille tur på omkring 2-2,5 km. Der var mange mennesker i parken, da det var St. Patrick Day. Så alle gik rundt i grønt og mange mødtes i parken og hyggede. Det var dejligt at løbe igen og en specielt, men dejlig oplevelse at løbe i Central Park i New York. Efter vores lille løbetur, var det tid til bad og derefter mødes med Charlotte, Cecilie og Lisbeth nede i lobbyen. Så gik vi over i et Time Warner Center som ligger tæt på hvor vi bor. Det var et center med dyre tøjmærker og accessories og havde 3 etager, hvor under etagen var et lille indkøbscenter kun med mad. Jacob havde omtalt det og vi tog bare derind for oplevelsens skyld.


En lille frisk løbetur i Central Park i New York
Så var det tid til aftensmad og vi fandt en rigtig hyggelig restaurant, hvor vi bla. serverede wok, sushi m.m. Charlotte, Sissel og jeg bestilte sushi og vi fik 5 rækker ruller med 8 stk. i hver række, så det var meget. Der var meget forskelligt at vælge i mellem og det smagte mega godt. Efter en times 1,5 times tid, gik vi tilbage til vores hostel. Da det var vores sidste dag/aften i New York var det tid til, at pakke vores kuffert så vi var klar til afrejse i morgen. Næste stop er Philidaphia.. 

mandag den 19. marts 2012

Sightseeing på Times Sqaure



Madison Sqaure Garden
I dag havde vi fri hele dagen og kunne selv bestemme hvad vi ville bruge dagen til. Vi startede dog med at have en times teambuilding, hvor vi skulle lave nogle forskellige lege for, at lærer hinanden lidt bedre at kende. Vi blev inddelt i tre grupper, hvor vi skulle arbejde sammen og samtidig konkurrere med at løse opgaverne på tid og blive før færdig end de andre. Min gruppe vandt selvfølgelig og præmien var, at når vi kommer til Hawaii skal vi bestemme en ting, som vores leder skal gøre for os. Det kan være hvad som helst, lige fra tøjvask, til show eller hvad som helst. Så det bliver spændende at se, hvad vi finder på J

Derefter blev vi alle spredt og kunne bruge resten af dagen og aftenen på, at gøre lige hvad vi havde lyst til. Om aftenen skulle The Knicks (basketball hold) spille en kamp i Madison Sqaure Garden og vi var mange som gerne vil se kampen. Jeg ville bare for selve oplevelsens skyld. Så med vores guide Jacob, gik vi ned til Madison Sqaure Garden i håb om at vi kunne få billetter, men intet var sikkert. Vi gik 30 bloks fra vores Hostel og til Madison Sqaure Garden. Det tog sin tid, da der var mange mennesker på gaden og vi næsten skulle stoppe ved hver blok, fordi der var lyskryds og næsten altid rødt. Desværre havde vi ikke heldet med os, så selvom vi rigtig gerne ville kunne vi ikke få billetter. Så Sissel og jeg gik de 30 bloks tilbage, da jeg skulle på Skype og snakke med min familie hjemme i Danmark. Det var rigtig dejligt og super skønt at Skype virker, så vi kan snakke sammen gratis.
Times Sqaure
Musicalen Chicago på Broadway i New York
Så gik vi tilbage mod Times Sqaure som ligger 15 -20 bloks fra hvor vi bor og der skulle vi mødes med Charlotte, Cecilie og Majken. Da vi ikke kunne komme til The Knicks, valgte vi i stedet at købe billetter til en musical.  For at købe billetter og sikre sig, at få nogle billetter skulle vi stå i kø ved billetsalget i nogle timer før de åbnede for billetsalget. De andre piger havde stået der en times tid før vi kom og efter vi kom, skulle vi stå der i en halv times. Vi valgte at købe billetter til musicalen Chicago og skulle se den senere på aftenen. For at få tiden til at gå, valgte vi at gå rundt på Times Sqaure og opleve stemningen. Det var lidt surrealistisk, men også super fedt at gå rundt på Times Sqaure. Der var rigtig mange mennesker over det hele og så langt øjet rakkede. Det var storskærme med reklamer over det hele og som lyste området op selvom det var lyst. Det at gå en lille tur på Times Sqaure var i si selv en rigtig fed oplevelse. Efter vi havde gået rundt i nogle timer, besluttede vi at finde et sted at spise. Vi spiste på en thai restaurant som var hyggeligt og hvor maden smagte godt selvom det var lidt stærkt.
Så kom tiden hvor vi skulle bevæge os hen mod teateret for at se Chicago. Så Sissel, Cecilie og jeg gik hen mod teateret, mens Majken og Charlotte valgte at tage hjem, da de ikke skulle se musicalen. Vi var lidt spændte på det hele og jeg havde hørt så meget godt om musicalen, så glædet mig til at se den. Da vi købte billetterne sagde vi at vi skulle have de bedste pladser i salen, så vi var rimelig sikre på at vi kom til at sidde et godt sted. Det vidste sig så, at vi kom til at sidde helt oppe foran scene og nærmest under scenen. Så først blev vi lidt skuffet og triste over at vi havde betalt 101 $ for, at sidde så dårligt et sted. Men vi kommer jo ikke langt med negativitet, så vi begyndte bare at grine over det og få en god oplevelse ud af det alligevel. Bortset fra vores plads, så var det en mega fed oplevelse at se musicalen. Igen var det lidt surrealistisk at sidde i et teater, på Broadway i New York og se den berømte musical Chicago. Det var alle pengene værd og selvom vi sad så tæt på scene, kunne vi se det hele alligevel.  Vi kom i hvert fald til at se alle detaljerne under hele showet, selv de allermindste detaljer og var lidt specielt. Showet varede 2,5 timer med en pause på 15 min. og da showet var slut var det blevet sent på aftenen. Så vi besluttede at gå hjem til vores hostel og i seng. Efter en oplevelsesrig dag, var det rigtig dejligt at komme i seng og jeg havde ingen problemer med at falde i søvn J

lørdag den 17. marts 2012

New York City :)


Kære læsere
Bygningen hvor John Lennon boede og senere døde
Efter flere timers søvn var alle friske og udhvilet og det var meget godt, da vi havde en lang dag foran os. Vi skulle på sightseeingtur med bus rundt i New York og dagen var tæt pakket med en masse spændende oplevelser. Vi havde en lokal guide med, som hedder Tom og han var med os hele dagen. Vi startede med at køre lidt rundt på de forskellige streets, hvor vi bla. så den bygning hvor John Lennons boet på et tidspunkt og hvor han senere blev slået ihjel. Vi så også Lincoin Centeret, The Metropolian Museum, som bla. har 30 mio genstande inde i bygningen. Det er alt fra bøger til diverse ting. Trump Tower som er bygget af Donald Trump, Empire State Building, som rummer 110 etager og ikke mindst 73 elevator. Sidst men ikke mindst, så vi Times Square hvor hele området er total oplyst om aftenen pga. alle de reklamer og belysninger der er.
New York City :)
Herefter skulle vi på en 2 timers sejltur på Hudson River, hvor vi så byen fra en anden vinkel og selvfølgelig Frihedsgudinden på tæt hold. Undervejs havde vi en ældre guide, som var godt rutineret i at fortælle en masse om alle de spændende bygninger og seværdigheder vi så undervejs. Det var rigtig flot at se hele byen fra vandsiden og jeg kunne godt fornemme hvor de to tvillingetårne skulle have stået. Efter vores sejltur gik turen videre til the Chelsea Market hvor vi skulle have frokost. Det var et lille center, hvor der var alverdens forskellige mad. Det var alt fra italiensk, thai, fastfood til sushi, så der var noget for en hver smag. 
Frihedsgudinden og jeg :)

Så skulle vi igen ud på en lille bus tur hen til Ground Zero. 
Vi kunne ikke komme ind på selve pladsen, da man skal have billetter og da ventetiden er lang. Men vores lokal guide vidste selvfølgelig lige hvilket bygning vi skulle i for, at vi stadig kunne se Ground Zero. Det var rigtig spændende at se Ground Zero, men også rigtig tankevækkende. Alle var berørte af det hele, men samtidig var det også spændende at se. Der hvor tvillingetårnene stod, er der nu en kæmpe mindeplads, men samtidig også en byggeplads, da de nu er i fuld gang med, at bygge endnu to tårne, men mangler stadig to mere. De bliver ens, men har ikke samme højde. Det ene hedder The Freedom Tower og bliver New Yorks højeste tårn, endnu højere end tvillingetårnene. Mens de andre bliver mindre.
Ground Zero i baggrunden

Selvom vi alle var tæt proppet med informationer i hovedet, var dagen ikke slut endnu. Vi skulle op i Top of the Rock som er en bygning med 70 etager og hvor du kan komme helt op i toppen og se udsigten over hele New York. Selvom bygningen har så mange etager tog det kun 43 sekunder at komme fra start til slut. Elevatoren kører kun op til 67 etager og så skal man gå op til de sidste tre etager. I elevatoren var luftet af glas, så man kunne kigge op og se hvor hurtigt det egentlig gik. Det at det kun to 43 sekunder, var i sig selv rigtig fascinerende. Oppe på toppen var der en fantastisk udsigt over hele New York. Så langt øjet rakkede kunne du se bygninger, broer, floder og meget mere. Det var en kæmpe oplevelse og der kunne vi virkelig fornemme hvor stor en by New York er. Hvis ikke vi havde en tidsplan vi skulle følge, kunne jeg nemt have stået der i flere timer og bare blive ved med at kigge ud over byen.. 
Empire State Building 


Selvom jeg var mæt af alle de informationer og spændende ting vi havde oplevet hele dagen, manglede vi stadig én ting. Det sidste punkt på programmet var, at vi skulle spise aftensmad sammen på en restaurant som hedder noget med Hardland Brewery. Det var et rigtig dejligt sted, vi hyggede os og maden var rigtig god..
Central Park i baggrunden















torsdag den 15. marts 2012

Afrejse fra DK og ankomst til NY

Efter 10 times flyvetur fra Kastrup Lufthavn via London Heathrow ankom vi til JFK airport i New York. Vi kunne godt mærke, at sikkerheden er meget høj efter 11/9, da vi skulle igennem en masse sikkerhedskontrol. Vi skulle have taget billede og fingeraftryk og nogen skulle endda svare på en masse spørgsmål. Men vi kom alle sikkert igennem uden de helt store problemer. I lufthavnen stod vores leder Jacob og ventede på os. Alle var spændte på hvad der skulle ske, men også trætte efter den lange flyvetur. Vi skulle kører en times tid til YMCA hostel som ligger centralt i New York. Vi har den berømte Central Park som nabo på den ene side og rundt om hjørnet er der alverdens butikker som har åbent det meste af døgnet. Da vi ankom til vores hostel var kl. 17. lokal tid og der var kl. 23. i Danmark. Så dagen blev lige forlænget med 5 timer. Vi havde et informationsmøde med vores leder og så begyndte jetley at ramme os alle.Vi blev indelt på vores værelse og derefter slappede vi af, hyggede os og gik tidligt i seng. Vi havde brug for en lang nattesøvn efter den lange dag og da programmet for den næste dag er tæt pakket..

torsdag den 8. marts 2012

Indledning

Den 14 marts 2012 bliver det min tur til, at komme ud i den store hvide verden.
Jeg har valgt at tage 3 måneder på en tropisk højskole som ligger på Hawaii og rejser med 28 unge mennesker fra Danmark. De første 17 dage skal vi være i USA og have introuge. Her skal vi opleve en masse spændende ting sammen og lærer hinanden bedre at kende. Vi skal bla. til New York, Washington, Grand Canyon, Las Vegas og til sidst LA. Efter en masse spændende dag i USA, går turen til Honolulu på Hawaii, hvor jeg skal være de næste 2,5 måned. Her starter vores hverdag for alvor. Der bliver undervist i engelsk og Hawaiis kultur og historie på University of Hawaii i 4 uger af en lokal lærer, derefter en friuge til fri disposition og til sidst 3 uger med Personlig udvikling & Kommunikation af en dansk coach. Efter skoletiden er der rig mulighed for at udforske Hawaii og opleve en masse fede og spændende ting.

Undervejs på min rejse vil jeg skrive og lægge nogle billeder ind, så alle nysgerrige sjæle kan følge med i hvad jeg oplever :-)

Så glæd jer !

Hilsen Nanna